24.5 C
Athens

Αραράτ – Άρης 1-1: Προβληματικοί οι Κίτρινοι, αλλά κρατούν την τύχη της πρόκρισης στα χέρια τους

Οι Θεσσαλονικείς τα έκαναν μαντάρα στην άμυνα, αλλά χάρη στην ατομική ποιότητα των Νταρίντα και Πάλμα έφυγαν από το Γερεβάν με ένα σκορ που τους καθιστά φαβορί ενόψει της ρεβάνς στο καυτό Βικελίδης

Ο Άρης έδειξε στην Αρμενία ότι χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά για να γίνει ομάδα, αλλά χάρη στο γκολ του Λουίς Πάλμα απέναντι στην Αραράτ (1-1) διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό του Conference League, αφού έχει τη ρεβάνς στην καυτή του έδρα την επόμενη Πέμπτη.

Η ομάδα του Τερζή έδειξε έλλειψη συγκέντρωσης στην αμυντική της λειτουργία, πλήρωσε το γεγονός ότι δεν είχε διαθέσιμο δεύτερο… κανονικό στόπερ στην αποστολή και στάθηκε όρθια στο Γερεβάν κυρίως λόγω της ατομικής ποιότητας των παικτών της μεσοεπιθετικής της γραμμής.

Πλέον τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς του Χαριλάου, όπου ο Άρης πρέπει να σοβαρευτεί και να αποδείξει και στο χορτάρι είναι καλύτερη ομάδα από τους Αρμένιους που έδειξαν καλά στοιχεία και αρχίζουν να το πιστεύουν.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Άρης μπήκε μουδιασμένος στον αγωνιστικό χώρο του Βαζγκέν, δεν μπορούσε να βρει ισορροπία στην άμυνά του και σε συνάρτηση με την όρεξη του γηπεδούχου της Αραράτ, τα βρήκε σκούρα από πολύ νωρίς.

Οι Αρμένιοι ήταν αρκετά δραστήριοι, πίεζαν με πλάνο στην πρώτη πάσα των Κιτρίνων και από μια τέτοια περίσταση προήλθε και το 1-0 μόλις στο 11′. Ο Πάλμα κράτησε την μπάλα παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Σερομπιάν να του την κλέβει και να γυρνάει έξυπνα προς τη μεγάλη περιοχή των Θεσσαλονικέων που άφησαν ανενόχλητο τον Έζα να τη στείλει στο βάθος της εστίας του Κουέστα.

Ο Φαμπιάνο ξεκίνησε για πρώτη φορά με παρτενέρ στα στόπερ τον Οντουμπάτζο και ήταν φανερό ότι μεταξύ τους δεν είχαν χημεία. Ο Άγγλος μπακ (όπως είναι η φυσική του θέση) είχε μεγάλη έλλειψη συγκέντρωσης, ήταν εκτός κλίματος αγώνα και έδειξε μεγάλη δυσκολία στα νέα – έκτακτα – καθήκοντα του. Παράλληλα, υπήρχε θέμα και στα άκρα της άμυνας με τους Ματαρίτα – Εμπακατά να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στην επίθεση, παρά στο να κρατούν τη θέση τους, με αποτέλεσμα οι Αρμένιοι να απειλούν από παντού.

Η ψυχρολουσία των Κιτρίνων “έσπασε” λίγο μετά το 17′, όταν κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, βάζοντας στο παιχνίδι και τα χαφ τους (Νταρίντα, Ζουλ) που πήραν πρωτοβουλίες. Στην πρώτη του αξιόλογη επίσκεψη στην εστία της Αραράτ η ομάδα του Τερζή ευτύχησε να σκοράρει, τρία λεπτά αργότερα. Ο Εμπακατά έκανε ωραία την κίνηση από τα δεξιά και μοίρασε σε σωστό χρόνο στον Νταρίντα, ο οποίος γύρισε παράλληλα προς την περιοχή των Αρμένιων για να βρει τον Πάλμα σε απόλυτη ετοιμότητα. Ο άσος από την Ονδούρα χρειάστηκε απλώς να βάλει το πόδι του για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας το σκορ.

Στα επόμενα λεπτά της κίτρινης ισοφάρισης, το παιχνίδι ήρθε σε απόλυτη ισορροπία, με τον Άρη ωστόσο να συνεχίζει να μην εμπνέει εμπιστοσύνη στην πίσω ζώνη. Η Αραράτ έδειξε καλά στοιχεία στην επίθεση όντας και πιο έτοιμη αγωνιστικά καθώς έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της, ο Άρης δεν είχε σταθερότητα και ομοιογένεια (πράγμα λογικό, αν αναλογιστεί κανείς τα τέσσερα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του) και στάθηκε κατά πολύ στην ατομική του ποιότητα, με τον Γκρέι να είναι και πάλι… άφαντος.

Μάλιστα, οι Κίτρινοι θα πρέπει να λένε κι “ευχαριστώ” που πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στην ισοπαλία, αφού λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν σπουδαία διπλή ευκαιρία να πάρουν ξανά το προβάδισμα, αλλά αρχικά ο Κουέστα είπε “όχι” σε τετ α τετ με τον Γένε και στη συνέχεια ο Καστανέιρα σημάδεψε το δοκάρι, με την άμυνα του Άρη να τον κοιτά.

Στην επανάληψη ο Τόλης Τερζής αποφάσισε να αλλάξει το δεξί άκρο της επίθεσης του, με τον Κάρλσον να παίρνει τη θέση του ανέτοιμου Μενέντες, με τον Άρη πάντως να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο λαθών στην μεσοαμυντική του λειτουργία.

Η Αραράτ μπήκε με… φόρα από το φινάλε του πρώτου μέρους, τη στιγμή που οι Κίτρινοι ακόμα έψαχναν τα πατήματα τους.

Από το 55′ και μετά ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να αλλάξει το στάτους στην μεσοεπιθετική ζώνη, τοποθετώντας τον Μορόν, που έκανε ντεμπούτο, στη θέση του Γκρέι. Μάλιστα, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα παραλίγο να χριστεί και σκόρερ στην πρώτη του επαφή σε μια περίεργη φάση.

Ο Ισπανός φορ έβαλε το πόδι του τη στιγμή της απομάκρυνσης του αντιπάλου κίπερ, με την μπάλα να παίρνει μια περίεργη τροχιά προς την εστία αλλά να μην του κάνει το χατίρι. Λίγο άουτ.

Η Αραράτ από τη μεριά της ήταν επικίνδυνη σε κάθε… κατεβασιά, αλλά στο δεύτερο μέρος και κατά βάση προς το τέλος του αγώνα έδειξε να ξεμένει από ιδέες και δυνάμεις. Ο Κουέστα δεν χρειάστηκε να επέμβει όπως στο πρώτο 45λεπτο, ο Άρης δεν βρήκε το δεύτερο γκολ που έψαξε με μεγαλύτερο ζήλο από το 75′ και μετά και τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς του Κλεάνθης Βικελίδης την επόμενη Πέμπτη.

ΑΡΑΡΑΤ – ΑΡΗΣ 1-1

Σκόρερ: 11′ Έζα / 20′ Πάλμα

Διαιτητής: Σαρίεφ (ΚΑΖ)

Κίτρινες: Μπουένο, Αβανεσιάν, Γκριγκοριάν / Ζουλ, Μορόν, Πάλμα, Κουέστα

ΑΡΑΡΑΤ (Μινασιάν): Ερμάκοφ, Γκριγκοριάν, Αλεμάο, Μπουένο, Σέιντ, Καστανέιρα (65′ Αμπαρτσουμιάν), Τέρα (55′ Μουραντιάν), Ομπιέρο, Γιένε, Σερομπιάν (73′ Γκμπομάντου), Έζα (73′ Αβανεσιάν)

ΑΡΗΣ (Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Ματαρίτα, Ζουλ (67′ Τζούρασεκ), Νταρίντα, Ρουπ (67′ Πάβιτσιτς), Μενέντες (46′ Κάρλσον), Πάλμα (85′ Φεράρι), Γκρέι (59′ Μορόν)

Επαναληπτικός: Πέμπτη 5 Αυγούστου (21:15) στο Κλεάνθης Βικελίδης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς