20.6 C
Athens

O MVP Γενηδουνιάς έκανε το ματς της ζωής του με τα γαλανόλευκα και έδωσε το σύνθημα για τελικό

Ο Γενηδουνιάς τα έβαζε από το... σπίτι του κόντρα στο Μαυροβούνιο, ο Ζερδεβάς θύμισε "χταπόδι" και η εθνική δείχνει έτοιμη για την κορυφή του παγκόσμιου πόλο

Η εθνική ομάδα πόλο προκρίθηκε με επικό τρόπο στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος επικρατώντας με 10-9 του Μαυροβουνίου σε ένα παιχνίδι με φινάλε από… ταινία.

Η ομαδάρα του Θοδωρή Βλάχου έκανε ξανά το θαύμα της και με γκολάρα του Σκουμπάκη στα 52″ πριν το τέλος εξασφάλισε για δεύτερη σερί χρονιά το εισιτήριο για τον ημιτελικό της διοργάνωσης, μετά το χάλκινο μετάλλιο στη Βουδαπέστη πέρυσι.

Εθνική πόλο από ατσάλι, βύθισε και το Μαυροβούνιο για την πρόκριση στην 4άδα του κόσμου!

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της σημερινής νίκης ήταν και οι Ερυθρόλευκοι, Ντίνος Γενηδουνιάς και Μάνος Ζερδεβάς, με τον πρώτο να σκίζει τα δίχτυα με 5 γκολ και τον δεύτερο να προστατεύει σαν… χταπόδι την ελληνική εστία.

 

Αμφότεροι αποτελούν παίκτες – κλειδιά και στη φετινή πορεία της γαλανόλευκης, συνεχίζουν στους ίδιους ρυθμούς μετά από μια ακόμη πετυχημένη σεζόν στον Πειραιά και δείχνουν τον δρόμο για τον… τελικό.

 

Η ιδιοσυγκρασία αυτής της ομάδας φαίνεται στις δηλώσεις του μεγάλου MVP, Γενηδουνιά, που κράτησε χαμηλούς τόνους και υπογραμμίσει πως “την επόμενη φορά θα είναι η σειρά κάποιου άλλου να πάρει την ομάδα στο πλάτες του”.

 

«Ποτέ δεν ξέρεις πως θα ξυπνήσεις. Σήμερα ήταν απλώς η μέρα μου. Αύριο την επόμενη μέρα θα είναι κάποιος άλλος. Το μόνο που μετράει είναι ότι νικήσαμε» τόνισε κατά τη βράβευση του.

«Θα νιώσουμε ικανοποίηση για άλλη 1-2 ώρες. Πρέπει να ξεκουραστούμε, να συγκεντρωθούμε και να είμαστε έτοιμοι για τον ημιτελικό με όποιον αντίπαλο και να παίξουμε για να πάμε να παλέψουμε πρώτα για μετάλλιο και για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς.

Ο μόνος τελικός που έχουμε παίξει είναι στο Τόκιο, οπότε η πρόκριση στον τελικό μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Είμαστε πεινασμένοι για περισσότερα αλλά τα πολλά λόγια δεν είναι καλό οπότε πρέπει να το αποδείξουμε και στο νερό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς