14.8 C
Athens

Εθνική πόλο από ατσάλι, βύθισε και το Μαυροβούνιο για την πρόκριση στην 4άδα του κόσμου!

Οι μάγκες με τα μπλε σκουφάκια μας κάνουν ξανά περήφανους: Σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου μετά από ένα απίθανο παιχνίδι με αγχωτικό φινάλε, τους Γεννηδουνιά - Ζερδεβά να κάνουν επικό ματς και τον Σκουμπάκη να βάζει το γκολ της ζωής του στο τέλος

Οι μάγκες με τα μπλε σκουφάκια το έκαναν ξανά! Με μία ακόμη τρομερή εμφάνιση και επικό φινάλε η εθνική ομάδα πόλο επικράτησε με 10-9 του Μαυροβουνίου σε έναν απίθανο προημιτελικό και τσέκαρε για δεύτερη σερί νίκη χρόνια το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μετά το χάλκινο μετάλλιο στη Βουδαπέστη.

 

Οι παικταράδες του Θοδωρή Βλάχου μας κάνουν ξανά περήφανους: Σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου μετά από ένα απίθανο παιχνίδι με αγχωτικό φινάλε, τους Γεννηδουνιά – Ζερδεβά να κάνουν επικό ματς και τον Σκουμπάκη να βάζει το γκολ της ζωής του στο τέλος!

Τι να πει κανείς για αυτή την ομάδα. Τέτοια ψυχή, τέτοια αυταπάρνηση στην αποτυχία, τέτοιο δέσιμο, κάθε καλοκαίρι ένα νέο δικό τους έπος μέσα στο νερό. Η ομαδάρα του Θ. Βλάχου βύθισε και το μαχητικό Μαυροβούνιο, είδε την τύχη να της χαμόγελα μέσω του… δοκαριού λίγο πριν το φινάλε και θα βρίσκεται και φέτος στη μάχη για ένα μετάλλιο. Φτιαγμένη από χρυσό, ήδη, στις καρδιές μας.

 

Οι δύο ομάδες ισορροπούσαν σε… τεντωμένο σκοινί στο τελευταίο οκτάλεπτο, με την εθνική να παίρνει δύο φορές προβάδισμα με τον Αργυρόπουλο, αλλά να μην μπορεί να το κρατήσει.

Ο Ζερδεβάς με τρομερή διπλή επέμβαση σε παίκτη παραπάνω εμπόδισε το Μαυροβούνιο να περάσει μπροστά, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, αλλά στην άλλη πλευρά το γκολ δεν ερχόταν. Λίγο πριν μπούμε στο τελευταίο λεπτό, ο Κάκαρης κέρδισε άλλη μία αποβολή και ο Βλάχος πήρε τάιμ-άουτ. Η μπάλα γύρισε και ο Σκουμπάκης από πολύ δύσκολη γωνία βρήκε το γκολ, που αποδείχθηκε το νικητήριο.

 

Ο αμυντικός της Νόβι Μπέογκραντ χρεώθηκε αυτός με ποινή στην τελευταία επίθεση του Μαυροβουνίου, αλλά το σουτ του Πέρκοβιτς σταμάτησε στο δοκάρι και η εθνική κράτησε τη μπάλα και την πρόκριση στην τετράδα.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 1-3, 3-2.

 Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Καλογερόπουλος, Τζωρτζάτος.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Αντριτς, Μάτσιτς, Πέρκοβιτς, Αβέρκα 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βούγιοβιτς, Τζ. Ράντοβιτς 3, Ουκρόπινα 2, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Β. Ράντοβιτς, Τεσάνοβιτς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς