22.2 C
Athens

Σλούκας, Αταμάν, Παναθηναϊκός: Ένα μπασκετικό λουτρό αλήθειας από Λάρκιν και ΜακΚόλουμ

Ο ΑΘΛΟΣ ξεψάχνισε την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη των Λάρκιν και ΜακΚόλουμ, ανακαλύπτοντας διαμαντάκια όπως το «ο Σλούκας θα πρέπει να κουβαλάει τον Παναθηναϊκό κάθε βράδυ, 10 πόντοι και 4 ασίστ δεν θα είναι αρκετές με 3 εκ. μισθό»

Η μεταγραφή του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό είναι το κορυφαίο μπασκετικό θέμα συζήτησης του φετινού καλοκαιριού. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ξεκάθαρος και σχετίζεται με την ιδιαιτερότητα της επιλογής του. Κακά τα ψέματα, αν αποφάσιζε να επιστρέψει στη Φενέρ, εκεί όπου τον περίμεναν έτοιμα τα συμβόλαια συνεργασίας, οι αναφορές θα εξαντλούνταν μέσα σε λίγες ώρες.

Σε όποια μπασκετοκουβέντα μπαίνει το όνομα του Σλούκα, αυτομάτως η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την επιλογή του ίδιου και όσα ενδεχομένως να προκύψουν από αυτήν. Όπως και να το δεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό η απόφαση του 33χρονου γκαρντ συζητείται και υπεραναλύεται λόγω της μετάβασής του στον αιώνιο αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Ντονάτας Ουρμπόνας φιλοξένησε στο τηλε-podcast του δυο παίκτες που έχουν φάει με το κουτάλι τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Σέιν Λάρκιν και Έρικ ΜακΚόλουμ κλήθηκαν να μιλήσουν για όλη την μπασκετική επικαιρότητα της Euroleague και όχι μόνο.

Περίοπτη θέση σε αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη είχαν οι δυο αιώνιοι του ελληνικού αθλητισμού και εννοείται η απόφαση του Σλούκα να αφήσει τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό. Κανένας από τους δυο δεν στάθηκε στο τι θα μπορούσε να δώσει στους Πράσινους ο διεθνής point guard ή τέλος πάντων να επιχειρήσει μια αγωνιστική προσέγγιση.

Λάρκιν και ΜακΚόλουμ, λες και ήταν συνεννοημένοι, στάθηκαν στην επιλογή του Σλούκα να αλλάξει στρατόπεδο, τονίζοντας αμφότεροι τις δυσκολίες που κρύβονται πίσω από μια τέτοια απόφαση. Κι ενώ αναγνωρίζουν ότι τα λεφτά ήταν πολλά, ανέλυσαν ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία τις προεκτάσεις μιας τέτοιας απόφασης.

Καταρχάς αμφότεροι συμφωνούν στο ότι ο Ολυμπιακός σωστά δεν πρόσφερε συμβόλαιο μεγαλύτερης εγγυημένης διάρκειας στον Σλούκα, εστιάζοντας στην ηλικία του. Ο ΜακΚόλουμ μάλιστα, παρότι ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε σε καμία στιγμή να φανεί ασεβής προς τον θρύλο Βασίλη Σπανούλη, τόνισε πως στην τελευταία διετία του ο Ολυμπιακός έμοιαζε εγκλωβισμένος. Αυτή η αντιπαραβολή έγινε ώστε να διαφανεί πως οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το σωστό στην περίπτωση του Σλούκα, αποφεύγοντας μια κατάσταση που θα μπορούσε να έχει την ίδια εξέλιξη.

Έχει τεράστιο ενδιαφέρον το να ακούς την άποψη αθλητών αυτού του επιπέδου σε τόσο καυτά θέματα γιατί σου δίνεται η δυνατότητα να δεις τα πράγματα με τη δική τους ματιά. Ταυτόχρονα, μπαίνεις έστω και για λίγο στα αποδυτήρια μιας ομάδας, κατανοώντας ένα μέρος από τη λογική των παικτών.

Ο ΜακΚόλουμ λοιπόν ήταν απόλυτος σε ένα πράγμα που ενδεχομένως οι οπαδοί να το παραβλέπουν. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «όταν ένας παίκτης παίρνει 3 εκ. ετησίως» (για την ακρίβεια 2,7 καθαρά θα λαμβάνει ο Σλούκας), δηλαδή το μακράν μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα του και ένα από τα μεγαλύτερα σε ολόκληρη τη Euroleague, «θα πρέπει να είναι κάθε βράδυ ο ηγέτης της».

Ο ΜακΚόλουμ έριξε «καρφάρα» στον Σλούκα με σπόντα για Αταμάν και αποθέωση σε Μπαρτζώκα (vid)

Και για να μην υπάρξουν παρερμηνείες έγινε ακόμα πιο σαφής, συμπληρώνοντας τον Σέιν Λάρκιν ο οποίος κουνούσε συγκαταβατικά το κεφάλι του σε κάθε λέξη: «Με έναν τέτοιο μισθό δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Θα πρέπει να κουβαλάει τον Παναθηναϊκό σε κάθε ματς. Θα πρέπει να είναι ο ηγέτης κάθε βράδυ. Δέκα πόντοι δεν θα είναι αρκετοί. Τέσσερις ασίστ δεν θα είναι αρκετές. Όχι όταν παίρνεις 3 εκ. ευρώ. Και η πίεση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από τη στιγμή που έφυγε από τον Ολυμπιακό για να πάει εκεί»…

Οι δυο Αμερικανοί αναφέρθηκαν εκτενώς και στο πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η σχέση του Αταμάν με τον Σλούκα, αφήνοντας ξεκάθαρα υπονοούμενα για το πόσο εύκολα μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα. Αν μη τι άλλο, έχοντας αμφότεροι συνυπάρξει με τον Αταμάν, η γνώμη τους έχει ακόμα μεγάλη βαρύτητα. Τέλος, δώστε βάση στην ενότητα «Τι λείπει από τον Παναθηναϊκό ώστε να προσπεράσει τον Ολυμπιακό» και στο πώς θα μπορούσε να επηρεάσει τη γνώριμη τακτική του Αταμάν η έλλειψη ενός αξιόπιστου σουτέρ στο «5» που ανοίγει το γήπεδο, όπως o Πλάις και ο Σανλί…

Αν υπάρχει μια περίπτωση κατά την οποία η φράση «λουτρό αλήθειας» βρίσκει απόλυτη και ακριβέστατη εφαρμογή, σίγουρα σχετίζεται με το βίντεο που ακολουθεί…

 

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Άστον Βίλα: Ο Μαρτίνες κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Ο Αργεντινός κίπερ παραμένει αμφίβολος για την κρίσιμη και ιστορική ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης», συνεχίζοντας τις φυσιοθεραπείες του από το σπίτι

Ο Μεντιλίμπαρ αξιολογεί την περίπτωση του Ντάνι Γκαρθία για τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με την AS

Ο 33χρονος Ισπανός μέσος φαίνεται να βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού για το καλοκαίρι, όπως αποκαλύπτει η AS για τον πρώην παίκτη του Μεντιλίμπαρ στην Έιμπαρ

Ολυμπιακός: Επιστροφή στις προπονήσεις με την προσοχή στον Ορτέγκα και το μυαλό στην Άστον Βίλα

Οι Ερυθρόλευκοι στρέφουν από σήμερα (6/5) ξανά την προσοχή τους στην Άστον Βίλα, αξιολογώντας καλύτερα την αγωνιστική κατάσταση του τραυματία Ορτέγκα και επενδύοντας στην πνευματική τους ετοιμότητα για το πιο σπουδαίο παιχνίδι της σεζόν, μέχρι το επόμενο