25.4 C
Athens

Η Φριντριχσάφεν έμεινε χωρίς έδρα κι αποσύρθηκε από το CEV Champions League

Η απουσία έδρας αλλά και η τρέχουσα οικονομική κατάσταση οδήγησαν τη Φριντριχσάφεν σε μια δύσκολη απόφαση. Η φιναλίστ του γερμανικού πρωταθλήματος ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στους ομίλους του CEV Champions League, για τους οποίους είχε εξασφαλισμένο εισιτήριο.

Στην ανακοίνωσή της η Φριντριχσάφεν αναφέρει πως μετά το κλείσιμο της ZF Arena το 2020, χρειάστηκε για δύο χρόνια να αγωνίζεται σε άλλη έδρα την οποία νοίκιαζε για τα εγχώρια και ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Μεγάλο μέρος των εξόδων καλύφθηκαν από τους τοπικούς φορείς ωστόσο η κατάσταση για τη σεζόν 2023/24 έχει αλλάξει δραματικά καθώς μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό και οι χορηγίες (με αποτέλεσμα και τη μείωση του αγωνιστικού budget).

Ο γερμανικός σύλλογος ζήτησε να γίνουν τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης σε έδρα που χωρά 987 φιλάθλους αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τη CEV.

Λόγω της ξαφνικής απόσυρσης της Φριντριχσάφεν, η CEV αποφάσισε να δώσει και τρίτο εισιτήριο για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης στη 2η καλύτερη ομάδα από τα δύο γκρουπ της προκριματικής φάσης. Μάλιστα, θα μπει στον 5ο όμιλο με Λούμπε, Νόλικο Μασέικ και Πράγα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς