17.5 C
Athens

Αποκάλυψη: Ο θρυλικός Ματ Άντερσον κλείνει στη Ζιράτ, πιθανή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο CEV Champions League

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΘΛΟΥ, η πανίσχυρη πρωταθλήτρια Τουρκίας Ζιράτ έχει έρθει σε συμφωνία με τον θρυλικό Ματ Άντερσον για τη σεζόν 2023/24

Έτοιμη να πυροδοτήσει τη βόμβα του καλοκαιριού στο ευρωπαϊκό βόλεϊ είναι η Ζιράτ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του athlosnews.gr, ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον Ματ Άντερσον για τη σεζόν 2022/23.

Η πρωταθλήτρια Τουρκίας έψαχνε μια ακόμα μεγάλη κίνηση στα άκρα και ο σπουδαίος διεθνής Αμερικανός ακραίος/διαγώνιος ήταν πολύ ψηλά στη λίστα της και είναι σε θέση να καλύψει και το βαρύ συμβόλαιό του.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο 36χρονος (2,08μ.) θρυλικός αθλητής από τις ΗΠΑ εμφανίστηκε διατεθειμένος να φύγει από τη Ρωσία και να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να σπάσει το συμβόλαιο που διατηρεί με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, τη φανέλα της οποίας φόρεσε την περασμένη σεζόν αγωνιζόμενος τόσο ως ακραίος όσο και ως διαγώνιος.

Το βιογραφικό του Άντερσον είναι… τρομακτικό αφού μιλάμε για έναν χάλκινο Ολυμπιονίκη (στο Ρίο το 2016) που έχει κατακτήσει 4 Champions League σε 5 συμμετοχές σε τελικούς με τη Ζενίτ Καζάν και συνολικά 15 τίτλους με το μεγαθήριο της Ρωσίας στη μακρά θητεία του (2012-2019). Με τη φανέλα της Περούτζια κατέκτησε το Κύπελλο τη σεζόν 2021/22 ενώ έχει αγωνιστεί και στη Μόντενα σε δύο διαφορετικές θητείες, στη Βίμπο αλλά και στο πρωτάθλημα Κορέας.

Σημειώνεται πως η πρωταθλήτρια Τουρκίας θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στον 1ο όμιλο του CEV Champions League, εφόσον φυσικά οι πρωταθλητές Ελλάδας καταλάβουν τη 1η θέση και στους δύο προκριματικούς γύρους της διοργάνωσης. Ο Ματ Άντερσον πάντως έχει τεθεί ξανά αντιμέτωπος με τους Ερυθρόλευκους στο παρελθόν και συγκεκριμένα στη φάση των «32» του CEV Cup τη σεζόν 2019/20 ως παίκτης της Μόντενα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς