17.1 C
Athens

Άρης – ΤΣΣΚΑ 1948 0-2: Δεν βρίσκουν γκολ οι Κίτρινοι, χρειάζεται πολλή δουλειά και… φορ

Στο ντεμπούτο των Τζούρασεκ και Μενέντες, οι Κίτρινοι ηττήθηκαν για τρίτο σερί φιλικό και επιβεβαίωσαν ξανά πως αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στο γκολ

Το καμπανάκι χτύπησε ξανά και πολύ δυνατά για τον Άρη που γνώρισε τρίτη σερί ήττα στο τέταρτο φιλικό προετοιμασίας του στο γήπεδο του Μακεδονικού. Οι Κίτρινοι έχασαν με 0-2 από την ΤΣΣΚΑ 1948 Σόφιας (3η στο περσινό πρωτάθλημα Βουλγαρίας), η οποία στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι της είχε χάσει με 1-0 από τον Παναθηναϊκό.

Το πρόβλημα στο γκολ ήταν ξανά προφανές για την ομάδα του Τόλη Τερζή, που έφτιαξε ευκαιρίες και κάποιες καλές συνεργασίες – ειδικά στο δεύτερο μέρος – αλλά ήταν πολύ κακή η εικόνα της στην τελική προσπάθεια.

Μπροστά τους οι Κίτρινοι έχουν 18 μέρες πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι και δεδομένα η καμπάνα χτυπάει για την αναγκαιότητα απόκτησης φορ αλλά και της σκληρής δουλειάς που χρειάζεται να γίνει για να χτιστεί ομοιογένεια σε ένα καινούργιο σύνολο στο οποίο την Κυριακή (9/7) προστέθηκαν (έκαναν ντεμπούτο για την ακρίβεια) οι Τζούρασεκ και Μενέντες (μόνοι που έπαιξαν και τα 90′ οι Κουέστα, Φαμπιάνο και Παναγίδης).

Από μια κακή εκτίμηση του τελευταίου και μια αχρείαστη ενέργειά του, οι Βούλγαροι προηγήθηκαν με σουτ του Στόιτσκοφ με την έναρξη του δευτέρου μέρους και σε μια φάση που και ο Κουέστα είχε κακή αντίδραση.

Το 0-2 ήρθε στην κόντρα στο 59′ και με ωραία συνεργασία από τα αριστερά για την ΤΣΣΚΑ, με τον Ρούσεφ από το ύψος του πέναλτι να πιάνει το πλασέ και να σκοράρει. Τα δύο γκολ ήταν και οι μόνες εύστοχες τελικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων στα 90′ και χωρίς να έχουν άλλη καθαρή φάση.

Ο Άρης ουσιαστικά πέταξε όλο το πρώτο μέρος καθώς είχε μόλις μια σημαντική στιγμή στο 37′ με τον Ρουπ που καθυστέρησε, ενώ Πάλμα και Σαβέριο απείλησαν κυρίως από μακριά με σουτ χωρίς τύχη.

Με τις αλλαγές που έγιναν σταδιακά και παρά τα δύο γκολ, οι Κίτρινοι δημιούργησαν κάποιες φάσεις. Ο Μενέντες ήταν ο πιο κινητικός κι έφτιαξε τη φάση του Φατόρε στο 90′ (ο Ισπανός από το δεύτερο δοκάρι με πλασέ στην κίνηση αστόχησε) ενώ ο τερματοφύλακας της ΤΣΣΚΑ σταμάτησε το μακρινό σουτ του Αργεντινού αλλά και την κεφαλιά του Παναγίδη στις πιο σημαντικές στιγμές των γηπεδούχων.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Μπράμπετς (46′ Αηδόνης), Φαμπιάνο, Φεράρι (46′ Εμπακατά), Οντουμπάτζο (69′ Φατόρε), Παναγίδης, Ρουπ (46′ Πάβιτσιτς), Νταρίντα (46′ Τζούρασεκ), Πάλμα (69′ Ντουκουρέ), Σαβέριο (46′ Μενέντες), Γκρέι (69′ Χριστοδουλόπουλος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς