23.3 C
Athens

Μάρεϊ – Τσιτσιπάς 2-3: Ξανά νικητής σε… μαραθώνιο και πρόκριση για τον Στέφανο

Παρά τα 54 λάθη του, ο Τσιτσιπάς υπέταξε τον Μάρεϊ μετά από μαραθώνια μάχη 4 ωρών και 40 λεπτών και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Wimbledon όπου τον περιμένει ο Λάζλο Τζέρε (νούμερο 60)

Πολύ σπουδαία πρόκριση στον 3ο γύρο του Wimbledon πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τρίτη φορά στην καριέρα του!

Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 3-2 του Άντι Μάρεϊ (νούμερο 40) σε μια ακόμα… μαραθώνια αναμέτρηση που ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε – αφού μεσολάβησε αναγκαστική διακοπή λόγω του προχωρημένου της ώρας – το απόγευμα της Παρασκευής στο κεντρικό court στο Λονδίνο.

Η διακοπή φάνηκε πως ευνόησε σε μεγάλο βαθμό τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος είχε βρεθεί στα σχοινιά έπειτα από την ανατροπή του Βρετανού την Πέμπτη. Τα λάθη του ήταν πολλά (54), αλλά την Παρασκευή συμμάζεψε την κατάσταση και ήταν αποφασιστικός για να φτάσει τελικά στην πρόκριση μετά από μεγάλη μάχη.

Λέμε μεγάλη μάχη γιατί στα δύο πρώτα σετ ουδείς ήταν σε θέση να σπάσει το σέρβις του άλλου όσο κι αν το ήθελαν. Ο Έλληνας πρωταθλητής παρόλα αυτά προηγήθηκε με 0-1 στα σετ στο τάι μπρέικ (3-6).

Ο Βρετανός, που έχει κατακτήσει δύο φορές το συγκεκριμένο Grand Slam, άρχισε να γίνεται πιο επικίνδυνος στο δεύτερο σετ αλλά ούτε εδώ υπήρξε μπρέικ. Ο Μάρεϊ στο τάι μπρέικ ήταν σαρωτικός και ισοφάρισε (6-2) με τον Τσιτσιπά να χάνει εκεί το καθαρό μυαλό του.

Τη συγκεκριμένη κατάσταση εκμεταλλεύτηκε ο Βρετανός για να φτάσει στο πρώτο μπρέικ του αγώνα και μάλιστα στο πρώτο γκέιμ του τρίτου σετ! Όσο κι αν το έψαξε το μπρέικ ο Τσιτσιπάς δεν το βρήκε, ενώ μάλιστα στο δέκατο γκέιμ ο Μάρεϊ αισθάνθηκε σοβαρές ενοχλήσεις στον προσαγωγό και προς στιγμή άγχωσε το κοινό. Εν τέλει αποδείχθηκε πως δεν έχει κάτι ανησυχητικό και κλείδωσε την κατάκτηση του σετ με 6-4 για να φτάσει στην ανατροπή με 2-1.

Η επιστροφή στο κεντρικό court μετά από 17 ώρες, δεν άλλαξε την εικόνα που είχε σχηματιστεί από αργά το βράδυ της Πέμπτης. Οι δύο αθλητές κράτησαν το σέρβις τους σχετικά εύκολα, με τον Έλληνα πρωταθλητή να μη βρίσκει το πολυπόθητο μπρέικ και έτσι για τρίτη φορά είχαμε τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς μετά το 3-3 έκανε σπουδαίο μίνι μπρέικ και στη συνέχεια εύκολα έκανε το 3-7 για το 2-2 στα σετ.

Το πρώτο μπρέικ στον αγώνα για τον Τσιτσιπά ήρθε στο τρίτο γκέιμ (1-2), όταν αξιοποίησε από το 0-40 την τρίτη ευκαιρία που του δόθηκε. Με το πρώτο σέρβις να λειτουργεί υποδειγματικά, ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε στην πρόκριση και θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (8/7) τον Σέρβο Λάζλο Τζέρε (νούμερο 60) για μια θέση στον 4ο γύρο που έχει βρεθεί μόλις μία φορά, το 2018 όταν και αποκλείστηκε από τον Ίσνερ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς