19 C
Athens

Μάρεϊ – Τσιτσιπάς: Διακοπή στο 2-1 υπέρ του Βρετανού, την Παρασκευή η συνέχεια

Διακόπηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας η αναμέτρηση του Τσιτσιπά κόντρα στον Μάρεϊ για τον δεύτερο γύρο του Wimbledon

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νούμερο 5) ήταν για ακόμα μια φορά άτυχος στο φετινό Wimbledon αφού και στον 2ο γύρο η αναμέτρησή του διακόπηκε. Αυτή τη φορά δεν έφταιγε η βροχή αλλά το προχωρημένο της ώρας καθώς βάσει κανονισμού στις 23:00 τοπική ώρα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αναμετρήσεις.

Βέβαια το χρονικό σημείο της διακοπής ίσως βοηθήσει τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος παρότι προηγήθηκε απέναντι στον Άντι Μάρεϊ (νούμερο 40), δέχθηκε την ανατροπή στα σετ (2-1) σε μια πολύ μεγάλη μάχη που έφτασε τις τρεις ώρες.

Και λέμε μεγάλη μάχη γιατί στα δύο πρώτα σετ ουδείς ήταν σε θέση να σπάσει το σέρβις του άλλου όσο κι αν το ήθελαν. Ο Έλληνας πρωταθλητής παρόλα αυτά προηγήθηκε με 0-1 στα σετ στο τάι μπρέικ (3-6).

Ο Βρετανός, που έχει κατακτήσει δύο φορές το συγκεκριμένο Grand Slam, άρχισε να γίνεται πιο επικίνδυνος στο δεύτερο σετ αλλά ούτε εδώ υπήρξε μπρέικ. Ο Μάρεϊ στο τάι μπρέικ ήταν σαρωτικός και ισοφάρισε (6-2) με τον Τσιτσιπά να χάνει εκεί το καθαρό μυαλό του.

Τη συγκεκριμένη κατάσταση εκμεταλλεύτηκε ο Βρετανός για να φτάσει στο πρώτο μπρέικ του αγώνα και μάλιστα στο πρώτο γκέιμ του τρίτου σετ! Όσο κι αν το έψαξε το μπρέικ ο Τσιτσιπάς δεν το βρήκε, ενώ μάλιστα στο δέκατο γκέιμ ο Μάρεϊ αισθάνθηκε σοβαρές ενοχλήσεις στον προσαγωγό και προς στιγμή άγχωσε το κοινό. Εν τέλει αποδείχθηκε πως δεν έχει κάτι ανησυχητικό και κλείδωσε την κατάκτηση του σετ με 6-4 για να φτάσει στην ανατροπή με 2-1 στο κεντρικό court.

Το προχωρημένο της ώρας δεν επέτρεψε να δούμε αγώνα κι έτσι η συνέχεια θα γίνει την Παρασκευή (7/7) με τον Έλληνα να κυνηγά την ισοφάριση σε 2-2 στα σετ ώστε να κριθεί η πρόκριση στον 3ο γύρο σε πέμπτο και καθοριστικό. Αν το χάσει, τότε η πορεία του στο φετινό Wimbledon θα ολοκληρωθεί πρόωρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς