22.4 C
Athens

Το… κατηγορώ του Τσιτσιπά στο γρασίδι: Πρώτη φορά νιώθω τόσο άδειος μετά από νίκη

Στη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο χώμα και το γρασίδι μίλησε μετά την 4ωρη μάχη του απέναντι στον Τιμ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που πήρε δύσκολη πρόκριση στον β’ γύρο του Wimbledon.

Παρά τη μεγάλη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε πως νιώθει το σώμα του σχετικά ξεκούραστο… κατηγορώντας το γρασίδι για τη διαφορετική αίσθηση που του προκαλεί.

«Πολέμησα σκληρά, κέρδισα, αλλά δε νομίζω να έχω νιώσει τόσο κενός μετά από νίκη εδώ και αρκετό καιρό. Φυσικά είμαι χαρούμενος που ξεπέρασα ένα μεγάλο εμπόδιο και κέρδισα. Αλλά όταν κερδίζεις ένα μεγάλο ματς στο χώμα κινείσαι για ώρα, μετά πονάς, είσαι κουρασμένος, τα πόδια σου πονάνε, είναι διαφορετικό συναίσθημα. Νιώθω… καθαρός, νιώθω το σώμα μου πολύ καλά μετά το ματς. Υπάρχει κούραση, αλλά διαφορετική. Ήταν σαν να πήρα μια καθαρή νίκη, παρόλο που ήρθε στα 5 σετ. Δεν ξέρω αν βγάζει νόημα αυτό που προσπαθώ να πω. Έτσι νιώθω τώρα, μετά από μια δύσκολη νίκη στα 5 σετ με έναν τέτοιο αντίπαλο.

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει σήμερα τον Άντι Μάρεϊ (19:00 Novasports 6HD), για τον οποίο είπε: Το θέμα (σ.σ. την κόντρα τους στο US Open του 2021) με τον Μάρεϊ έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Παίξαμε στο Laver Cup μαζί, στην ίδια ομάδα. Το έχω ξεχάσει εκείνο το ματς και εκείνος το ίδιο. Είναι ένας άνθρωπος που σέβομαι πολύ, είναι μεγαλύτερος, έχει κάνει σπουδαία πράγματα στο τένις. Είναι πολύ δυνατός αντίπαλος, έχει παίξει σ’ αυτό το γήπεδο πολλές φορές, έχει κερδίσει δύο φορές και το χορτάρι ταιριάζει πολύ στο παιχνίδι του. Πρέπει να ανεβάσω το επίπεδό μου και να γίνει πρόκληση για το σώμα μου, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα στο γρασίδι.

Ανυπομονώ για τον αγώνα, ελπίζω να μπορέσω να μάθω πολλά. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θέλω να βγω εκεί έξω και να δοκιμάσω την τύχη μου, να είμαι δυνατός και πειθαρχημένος σε όλο τον αγώνα. Αν είμαι συγκεντρωμένος στον στόχο μου και επίμονος, τότε όλα είναι πιθανά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς