16.1 C
Athens

Τιμ – Τσιτσιπάς 2-3: Σπουδαία πρόκριση στον 2ο γύρο του Wimbledon μετά από αναβολές και μαραθώνια μάχη

Ο Έλληνας πρωταθλητής λύγισε στις λεπτομέρειες τον Αυστριακό και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Wimbledon μετά από τέσσερις ώρες αγώνα - Ο Άντι Μάρεϊ επόμενος αντίπαλος του Στέφανου

Η φετινή πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Wimbledon ήταν αρκετά περιπετειώδης αν αναλογιστεί κανείς πως ο αγώνας του απέναντι στον Ντόμινικ Τιμ (νούμερο 90) ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης και ολοκληρώθηκε… το βράδυ της Τετάρτης (5/7).

Η καταρρακτώδης βροχή οδήγησε σε αναβολή τον αγώνα που ξεκίνησε την Τρίτη και σε ένα σημείο που ο Αυστριακός είχε προηγηθεί με 1-0 σετ (3-4 υπέρ του Τσιτσιπά στο δεύτερο). Ο Έλληνας πρωταθλητής βρήκε ρυθμό και έπειτα από πολύωρη μάχη λύγισε τον Τιμ σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση που διήρκησε τέσσερις ώρες και κρίθηκε στο νήμα με 2-3 (6-3, 6-7, 2-6, 7-6, 6-7)!

Ο Άντι Μάρεϊ (νούμερο 40) θα είναι αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον 2ο γύρο του Wimbledon, με τον Έλληνα πρωταθλητή να προκρίνεται για 3η φορά στον αμέσως επόμενο γύρο μετά την πρεμιέρα στις έξι συμμετοχές του συνολικά στο τουρνουά του Λονδίνου (όπου έχει τρεις αποκλεισμούς σε 1ο γύρο).

Η παράδοση δεν ήταν υπέρ του Τσιτσιπά που πάντως έδειξε χαρακτήρα στο τάι μπρέικ στο δεύτερο σετ – όπου ισοφάρισε – αλλά και στο πέμπτο που ήταν μακράν και το πιο κρίσιμο. Την ευκαιρία να κλείσει το ματς την είχε και στο τέταρτο σετ αλλά ο Τιμ επιβίωσε και έδειξε κι εκείνος σπουδαίο χαρακτήρα.

Το πρώτο σέρβις του Έλληνα πρωταθλητή ήταν το κλειδί αφού είχε 82% σε κερδισμένους πόντους (72% στο δεύτερο) και κάπως έτσι κάλυψε και το πρόβλημα που είχε στο μπρέικ πόιντ όπου δεν ήταν αποτελεσματικός. Παράλληλα, ο Τιμ υπέπεσε σε 46 αβίαστα λάθη, 14 περισσότερα από τον Στέφανο που καλείται να βελτιώσει όμως αρκετά πράγματα για να προκριθεί στον 3ο γύρο για τρίτη φορά στην καριέρα του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς