19.1 C
Athens

Έπεσε στους 16 μήνες η ποινή του Μήτογλου, επιστρέφει άμεσα στη δράση

Το CAS δικαίωσε τον Ντίνο Μήτογλου και ο διεθνής φόργουορντ θα είναι διαθέσιμος τόσο για το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική όσο και για τη νέα αγωνιστική σεζόν στη EuroLeague

Με fast track διαδικασίες, το CAS δικαίωσε τον Ντίνο Μήτογλου στην προσφυγή που κατέθεσε και η τιμωρία του έπεσε από τους 32 μήνες στους 16 με αποτέλεσμα στις 23 Ιουλίου να έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στις προπονήσεις έπειτα από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την Τρίτη και το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο δικαίωσε τον 27χρονο (2,11μ.) φόργουορντ/σέντερ (η υπερασπιστική γραμμή έκανε λόγο για χρήση της ουσίας εν αγνοία του αθλητή) που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ τον Σεπτέμβριο ενώ θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει σε σύλλογο της αρεσκείας του με τον Παναθηναϊκό να εξετάζει την περίπτωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι η FIBA επέβαλε πρωτόδικα στον Μήτογλου ποινή αποκλεισμού 32 μηνών, ο οποίος θα έληγε στις 25 Νοεμβρίου 2024, καθώς σε δείγμα του τον Μάρτιο του 2022 βρέθηκε η απαγορευμένη ουσία μεθανδιενόνη.

Ο Έλληνας διεθνής είχε δικαίωμα να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης αυτής σε δεύτερο βαθμό, ωστόσο επέλεξε να προσφύγει απευθείας στο CAS, προκειμένου να βγει πιο γρήγορα η απόφαση για το αν θα μειωθεί η ποινή του, προκειμένου να επιστρέψει νωρίτερα στα γήπεδα.

Ο Μήτογλου ήταν παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο όταν βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία και μάλιστα είχε υποβληθεί στον εν λόγω έλεγχο μετά από αγώνα της ιταλικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να βρίσκεται από τότε εκτός δράσης λόγω τιμωρίας.

Πριν από λίγες ημέρες ο Μήτογλου ανέθεσε την υπεράσπισή του στο γραφείο του Αλέξη Κούγια, το οποίο γνωστοποίησε πως θα υποβληθεί μήνυση σε βάρος της Ελληνίδας γιατρού που φέρεται να χορήγησε το σκεύασμα με την απαγορευμένη ουσία στον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς