17.3 C
Athens

Ανέλαβε τον Μήτογλου ο Κούγιας: «Εξαπατήθηκε από μια αδίστακτη Ελληνίδα γιατρό, παντελής η αθωότητά του»

Ο Ντίνος Μήτογλου ανέθεσε την υπεράσπισή του στον Αλέξη Κούγια, σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι πιθανότητές του για μείωση της αρχικής ποινής αποκλεισμού που του έχει υποβληθεί για χρήση απαγορευμένης ουσίας

Τον Μάρτιο του 2022 ο Ντίνος Μήτογλου βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία μεθανδιενόνη και τον περασμένο Φεβρουάριο η FIBA ανακοίνωσε τη βαριά τιμωρία του, σύμφωνα με την οποία αποκλείεται από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για 32 μήνες.

Έχουν συμπληρωθεί ήδη 16 μήνες από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε ότι ο πρώην παίκτης της Αρμάνι και του Παναθηναϊκού είχε κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας. Ο Μήτογλου θα προσπαθήσει μέσω έφεσης να μειώσει την ποινή του, η οποία κανονικά εκπνέει τον Νοέμβριο του 2024. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο βεβαίως θα μιλούσαμε ουσιαστικά για τελειωμένη καριέρα, αφού θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για οποιονδήποτε αθλητή να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο μετά από αγωνιστική απραξία σχεδόν τριών ετών.

Το πρωί της Παρασκευής έγινε γνωστό πως η υπεράσπιση των νομίμων δικαιωμάτων του Ντίνου Μήτογλου ανατέθηκε στον Αλέξη Κούγια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του κυρίου Κούγια, πέραν της συνεργασίας με τους νυν εκπροσώπους του αθλητή, θα υποβληθεί μήνυση σε βάρος της Ελληνίδας γιατρού που του χορήγησε «εν αγνοία του» το απαγορευμένο και επικίνδυνο σκεύασμα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια:

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανακοινώνει ότι ο διεθνής και με διεθνή καριέρα μπασκετμπολίστας, Ντίνος Μήτογλου ανέθεσε στον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξιο Κούγια, την υπεράσπιση των νομίμων δικαιωμάτων του, σε όλα τα επίπεδα της δικαστικής ταλαιπωρίας, την οποίαν αντιμετωπίζει.

Όπως είναι γνωστό, ο κος Μήτογλου εν αγνοία του και εξαπατηθείς από μια αδίστακτη Ελληνίδα γιατρό, η οποία ήδη αντιμετωπίζει σοβαρότατες κακουργηματικές κατηγορίες, έλαβε απαγορευμένες ουσίες τις οποίες η συγκεκριμένη γιατρός τον είχε διαβεβαιώσει ότι είναι νόμιμες και καθόλου επισφαλείς για την υγεία του.

Κατόπιν ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές, απεδείχθη το εντελώς αντίθετο.

Η εντολή την οποίαν έχουμε λάβει από τον κο Μήτογλου είναι αφενός μεν να συνεργαστούμε με τον εν Ελλάδι δικηγόρο του, κο Σοφοκλή Πιλάβιο και τους δικηγόρους τους οποίους έχει επιλέξει για να τον υπερασπιστούν στην δικαστική διαδικασία που αφορά την ποινική του μεταχείριση και την απαγόρευση που του έχει επιβληθεί να μην αγωνίζεται επί 32 μήνες, αλλά κυρίως να υποβάλουμε μήνυση εις βάρος αυτής της κακοποιού γιατρού, διότι διέπραξε εις βάρος του κου Μήτογλου το κακούργημα της εκθέσεως σε κίνδυνο ζωής, αφού τα χορηγηθέντα στον κο Μήτογλου σκευάσματα μετά βεβαιότητος μπορούν να προκαλέσουν στο μέλλον σοβαρότατο κίνδυνο, ακόμη και για την ίδια τη ζωή του.

Με την υποβολή αυτής της μηνύσεως, γι’ αυτό το κακούργημα, αποδεικνύεται η παντελής αθωότητα του κου Μήτογλου, αφού αυτός ποτέ δεν θα ελάμβανε την οιανδήποτε ουσία εάν γνώριζε ότι αυτή αφενός μεν είναι παράνομη, αφετέρου δεν θα διακινδύνευε την ίδια του τη ζωή».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς