18.6 C
Athens

Γκλούτσκοφ για Βεζένκοφ: «Ήλπιζα να επιλέξει το NBA και το έκανε, δεν θα περάσει απαρατήρητη η ευφυΐα του»

Ο Σάσα Βεζένκοφ επέλεξε να ζήσει στην πιο ώριμη και σωστή στιγμή της καριέρας του το όνειρο του NBA, με τον Βούλγαρο σταρ να αποχαιρετά με τεράστια συγκίνηση τον αγαπημένο του Ολυμπιακό και να προβάρει τα μωβ χρώματα των Σακραμέντο Κινγκς.

Φυσικά, αυτή του η απόφαση έκανε κυριολεκτικά τον γύρο του κόσμου, ενώ δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από την πατρίδα του, τη Βουλγαρία. Εκεί, ο πρώτος NBAer της χώρας και νυν πρόεδρος της βουλγάρικης ομοσπονδίας μπάσκετ, Γκιόργκι Γκλούτσκοφ, μίλησε για αυτή την απόφαση του Σάσα αναφέροντας με νόημα ότι «ήλπιζε να επιλέξει το NBA, όπως κι έκανε».

Αναλυτικά οι αποθεωτικές δηλώσεις του για τον MVP της Euroleague:

«Συγχαίρω τον Σάσα από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή του. Ελπίζαμε ότι θα επιλέξει να πάει στο ΝΒΑ και το έκανε. Τώρα θα πρέπει να είναι υγιής και είμαι σίγουρος πως έχει την ποιότητα να βρει τη θέση του στην ομάδα του Σακραμέντο. Η κανονική περίοδος στο ΝΒΑ είναι κάτι διαφορετικό, αλλά πιστεύω πως υπάρχουν οι συνθήκες για να προσαρμοστεί καλά και σύντομα θα λάμψει, όπως έκανε και στην Ευρωλίγκα. Η ευφυΐα του και οι μπασκετικές του αρετές δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες, ενώ πιστεύω πως και η άμυνά του θα τον βοηθήσει», τόνισε.

Όσο για το αν η μετακόμιση του Βεζένκοφ στις ΗΠΑ θα επηρεάσει την παρουσία του στην εθνική Βουλγαρίας: «Τώρα μπορούμε να χαρούμε για αυτά τα υπέροχα νέα. Ας μη σκεφτόμαστε ακόμη την εθνική ομάδα, αν θα έρθει ή όχι. Ο Σάσα έχει αποδείξει ότι πάντα σκέφτεται την Βουλγαρία».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς