16.1 C
Athens

Μονέκε για Βεζένκοφ: «Η αθλητικότητα δεν είναι το παν στο NBA, μπορεί αναμφίβολα να συνεισφέρει στο Σακραμέντο»

Ο Τσίμα Μονέκε «χαρτογράφησε» τις αγωνιστικές αρετές του Σάσα Βεζένκοφ, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για μεγάλο μπασκετικό IQ που θα μπορούσε να αποδειχτεί πολύτιμο για τους ανερχόμενους Κινγκς

Ο Τσίμα Μονέκε αποκτήθηκε μεσούσης της σεζόν από τη Μονακό μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τους Σακραμέντο Κινγκς στους οποίους θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Νιγηριανός φόργουορντ μίλησε για τον MVP της EuroLeague – τον οποίο αντιμετώπισε στο Final Four – και έσταξε μέλι για τις δυνατότητές του στο παρκέ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως έχει μεγάλες πιθανότητες να πετύχει στο NBA.

«Είναι παντού στην επίθεση (σ.σ. του Ολυμπιακού) στις πάσες χέρι με χέρι σε post-ups, spot-ups και σε πολλούς άλλους τρόπους για να έρθει σε επαφή με την μπάλα. Είναι αποτελεσματικός με την ντρίμπλα του και παίρνει πάντα τα σουτ που θέλει να πάρει. Έχει μεγάλο IQ και αίσθηση του παιχνιδιού. Αυτό είναι που τον κάνει αποτελεσματικό χωρίς την μπάλα. Μπορεί να αφαιρέσει πίεση από τον Σαμπόνις και τον Φοξ με τα κοψίματα, το σουτ και το άνοιγμα του γηπέδου. Οι άνθρωποι που λένε ότι δεν θα πάει μακριά λόγω περιορισμένης αθλητικότητας είναι άσχετοι. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που απέδειξαν ότι η αθλητικότητα δεν είναι το παν προκειμένου να πετύχει κάποιος στο NBA. Αν πάρει τις ευκαιρίες που του υποσχέθηκαν και τον πιστέψουν οι προπονητές τότε θα συνεισφέρει χωρίς αμφιβολία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς