17.2 C
Athens

Τσιτσιπάς: Είμαι καλύτερος από αυτό που δείχνω, έχω δεχθεί πολλή κριτική

«Είμαι καλύτερος από ό,τι δείχνω. Δεν έχω φτάσει εκεί που θέλω, αλλά μπορώ να πετύχω πολλά περισσότερα», εξομολογείται ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην AS

Ο πρόωρος αποκλεισμός του από το τουρνουά της Μαγιόρκα φέρνει τον Στέφανο Τσιτσιπά στην τελική ευθεία πριν από την επόμενη, μεγάλη πρόκληση της σεζόν. Το Wimbledon τον περιμένει… στη γωνία και λίγο πριν τη συμμετοχή του στο βρετανικό Grand Slam παραδέχεται ότι η σεζόν δεν έχει κυλήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε συνέντευξή του στην AS, ο Έλληνας πρωταθλητής μιλά για την πορεία του στον χώρο του τένις, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι καλύτερος από αυτό που δείχνει.

«Μερικές φορές ένιωθα σαν να έκανα ένα βήμα πίσω. Προσπάθησα να αλλάξω πράγματα που, αντί να με κάνουν καλύτερο, με έκαναν να πάω προς τα πίσω. Είναι μέρος της διαδικασίας ώστε να γίνεσαι καλύτερος παίκτης. Είχα στιγμές στην καριέρα μου που έδειξα απογοήτευση και θυμό. Έχω προσδοκίες από τον εαυτό μου, την αίσθηση ότι είμαι καλύτερος από ό,τι δείχνω. Έχω δεχτεί πολλή κριτική, όπως και πολλοί παίκτες, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο. Έχω χαμηλή απόδοση μέχρι στιγμής, μπορώ να πετύχω πολλά περισσότερα. Δεν έχω πετύχει τα πράγματα που θα έπρεπε. Αλλά ταυτόχρονα, κάνω το καλύτερο που μπορώ, προσπαθώ 100%».

Ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε φυσικά για τη σχέση του με την Πάολα Μπαντόσα, για την οποία… έσταξε μέλι: «Είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να μου συμβεί. Μπορεί να μην είναι εύκολο λόγω του ενδιαφέροντος των μέσων ενημέρωσης, αλλά προσπαθώ να μην δίνω προσοχή. Είμαστε κατάλληλοι ο ένας για τον άλλον. Με εμπνέει. Ελπίζω να την εμπνέω κι εγώ. Με κάνει να αγαπώ περισσότερο το τένις. Με παρακινεί να γίνω καλύτερος. Είμαι τόσο τυχερός που είναι στη ζωή μου. Ελπίζω να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε όνειρα, να τα κατακτήσουμε μαζί».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς