16.4 C
Athens

Τσιτσιπάς – Χάνφμαν 1-2: Προβληματική εμφάνιση και νέος πρόωρος αποκλεισμός στη Μαγιόρκα

Ο Έλληνας κάτοχος του περυσινού τίτλου στη Μαγιόρκα αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο με πολύ κακή εμφάνιση και προβλημάτισε ξανά στο χορτάρι μια εβδομάδα πριν το Wimbledon

Πρόωρος αποκλεισμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο5) στο Μαγιόρκα Open, καθώς ο Έλληνας κάτοχος του περυσινού τίτλου γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 2-6) από τον Γιάνικ Χάνφμαν (Νο48) παρουσιάζοντας πολύ προβληματική εικόνα στο χορτάρι για τρίτο διαδοχικό τουρνουά στο χορτάρι (δύο αποκλεισμοί στον πρώτο γύρο κι ένας στον δεύτερο) μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Wimbledon.

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και ήταν φανερά εκνευρισμένος σε κάποια σημεία του αγώνα.

Μάλιστα σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια του, αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το σερβίς του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε ήταν όταν χρειαζόταν να σερβίρει για δεύτερη φορά, όπου εκεί μέτρησε μόλις 41% κερδισμένων πόντων.

 

Ο Γερμανός έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του αγώνα και αυτό ήταν το εισιτήριο του για την κατάκτηση του σετ, αφού κράτησε από τη μεριά του εύκολα το δικό του σερβίς, δεν απειλήθηκε ποτέ και έκλεισε το σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ ήταν αρκετά πιο ισορροπημένο, αλλά ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει μπρέικ σε κρίσιμο σημείο για το 5-3 και να κλείσει αμέσως μετά το σετ. Αυτό ήταν και το μοναδικό μπρέικ του Έλληνα στο παιχνίδι, με το ακόμη πιο ενδιαφέρον να είναι πως ήταν η μοναδική φορά που έφτασε σε μπρέικ πόιντ στο σερβίς του Γερμανού σε όλο το ματς.

Αυτό το 1/1 δεν ήταν αρκετό να του δώσει ώθηση στο τελευταίο σετ, όπου ο Χάνφμαν ήταν πιο σαρωτικός από κάθε άλλη στιγμή στο παιχνίδι και έφτασε από νωρίς σε μπρέικ. Μάλιστα αυτό συνεχίστηκε, με τον Τσιτσιπά να έχει παραδοθεί πια στις ορέξεις του Γερμανού και να χάνει το σετ και το ματς με 6-2.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς