23.8 C
Athens

Δημοσίευμα – βόμβα για Κούζμα και Κινγκς που έχει άμεσο αντίκτυπο στην υπόθεση Βεζένκοφ!

Αμερικανικό δημοσίευμα εμπλέκει τους Κινγκς με τον Κάιλ Κούζμα και η πιθανή μεταγραφή του 28χρονου φόργουορντ στο Σακραμέντο θα μπορούσε να έχει άμεσο αντίκτυπο στην υπόθεση του Σάσα Βεζένκοφ

Η μεγαλύτερη αγωνία που υπάρχει στον μπασκετικό Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή, σχετίζεται με το μέλλον του Σάσα Βεζένκοφ. Ο MVP της φετινής Euroleague ήταν για δεύτερη σεζόν ο ακρογωνιαίος λίθος των νταμπλούχων Ελλάδας στο σκοράρισμα και όχι μόνο και είναι αυτονόητο ότι ενδεχόμενη αποχώρησή του θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό που θα πρέπει να καλυφθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Την ώρα που τα σενάρια γύρω από την τελική του απόφαση είναι πολλά, αμερικανικό δημοσίευμα φέρνει στο προσκήνιο το όνομα του Κάιλ Κούζμα για τους Σακραμέντο Κινγκς. Σύμφωνα με το basketball.realgm.com ο εξαιρετικός φόργουορντ των Γουίζαρντς είναι ένας από τους κορυφαίους free agents του NBA και η περίπτωσή του θεωρείται πιθανό να απασχολήσει σοβαρά τους Κινγκς.

Ο 28χρονος Κούζμα έχει στεφθεί πρωταθλητής με τους Λέικερς το 2020 και φέτος είχε εκπληκτική σεζόν στη Γουάσινγκτον με 21,2 πόντους, 7,1 ριμπάουντ και 3,7 ασίστ κατά μέσο όρο σε 64 ματς (starter και στις 63 συμμετοχές του). Όπως λέγεται στις ΗΠΑ ο ύψους 2,06 πάουερ φόργουορντ αναζητά ένα συμβόλαιο που θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τα 30 εκ. δολάρια ετησίως, ποσό που λέγεται ότι θα μπορούσαν να καλύψουν οι Κινγκς παρά την επικείμενη ανανέωση του Σαμπόνις (επίσης με 30 εκ. δολάρια ετησίως για τέσσερα χρόνια).

Μια τέτοια εξέλιξη βεβαίως θα έβγαζε αυτομάτως εκτός κάδρου τον Σάσα Βεζένκοφ, αφού ακόμα κι αν τον ικανοποιούσαν τα χρήματα που θα του πρόσφεραν οι Κινγκς, θα είχε μπροστά του έναν παίκτη που πέρυσι έπαιξε παραπάνω από 35 λεπτά κατά μέσο όρο στους Γουίζαρντς και θα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στην ομάδα του Σακραμέντο.

Το 2021 οι Κινγκς είχαν βρεθεί πολύ κοντά στην απόκτηση του Κάιλ Κούζμα, αλλά το trade στο οποίο ενεπλάκη και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς