25.9 C
Athens

Πρόβα τζενεράλε η Εθνική με τη Λετονία

Νικολοπούλου και Σπυριδοπούλου θα συμπεριληφθούν στην αποστολή για τη Λετονία και εκεί θα διαπιστωθεί αν θα υπολογίζονται για το Παγκόσμιο που θα γίνει στην Τενερίφη

Η Εθνική μας επέστρεψε από το Κάσερες την Τρίτη όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Δεν χάθηκε όμως προπόνηση ούτε στην Ισπανία, για τις διεθνείς που επέστρεψαν χθες και σήμερα μπήκαν άμεσα στην προπόνηση. Δεν υπάρχουν όμως περιθώρια ξεκούρασης αφού σήμερα υπάρχει διπλή προπόνηση και αύριο πρωί η αποστολή θα αναχωρήσει για την Λετονία όπου η Εθνική θα δώσει τα δύο τελευταία φιλικά της πρόβα τζενεράλε ενόψει Τενερίφης.

Στην Λετονία η Εθνική και ο Κεραμιδάς θα έχουν εικόνα και για την κατάσταση των Νικολοπούλου και Σπυριδοπούλου που έστω και αρκετά καθυστερημένα λόγω τραυματισμών εντάχθηκαν στην ομάδα. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για το θέμα των δύο διεθνών. Είναι φανερό όμως ότι το Παγκόσμιο είναι «Άπαξ» την τετραετία και πρέπει να παρουσιαστεί με την κατά τεκμήριο πιο δυνατή 12άδα.

Κριτήριο για όλα είναι λοιπόν είναι το παρκέ και είναι βέβαιο ότι οι δύο διεθνείς θα είναι κανονικά στην αποστολή και τα δύο φιλικά στην Λετονία θα είναι κριτήριο για την ετοιμότητά τους. Αν Νικολοπούλου και Σπυριδοπούλου ανταποκριθούν θετικά και αποδείξουν ότι μπορεί να βοηθήσουν, τότε δύσκολα δεν θα πάνε Τενερίφη. Ο μόνος αρμόδιος όμως για να επιλέξει τι είναι καλύτερο για την ομάδα είναι ο Κεραμιδάς και μόνο και οι όποιες σκέψεις μας και αναλύσεις είναι απλά θεωρίες.

H Λετονία έχει ήδη δώσει επτά φιλικά ματς έναντι τεσσάρων ημών και θα επιδιώξει στα δύο μεταξύ μας, να νικήσει για τρίτη φορά. Ο απολογισμός μέχρι τώρα είναι πέντε ήττες και δύο νίκες στην Ρίγα. Οι πέντε ήττες είναι δύο φορές από την Γαλλία (64-74, 66-82) μία από Βέλγιο (53-61), μία από Αυστραλία (70-77) και μία από Ρωσία (71-66). Η Λετονία νίκησε Ουκρανία (80-59) και Σουηδία (67-62). Η ομάδα μας έχει μία νίκη με Πουέρτο Ρίκο και τρεις ήττες μία από Ισπανία και δύο από Βέλγιο.
Η δωδεκάδα των Λετονών απαρτίζεται από τις Ροζενμπέργκα, Μπάμπκινα-Δικαιουλάκου, Μπάσκο, Πούτνινα, Στεϊνμπέργκα, Μπρουμπέρμανε, Πούλβερε, Βίτολα, Λάκσα, Κρέσδλινα, Έγκλιτε και Στραουτμάνε. Θα είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς