18.8 C
Athens

Έφυγαν με άδεια χέρια οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής

Ζήτησαν έξοδα μετακίνησης από την ΕΠΟ, αλλά…

Με άδεια χέρια έφυγαν από την ΕΠΟ οι εκπρόσωποι των ομάδων της Γ΄ Εθνικής που μετείχαν στην κλήρωση του πρωταθλήματος. Τα όποια οικονομικά αιτήματα έθεσαν προκειμένου να υποχωρήσουν στις αντιδράσεις για τον τρόπο συγκρότησης των οκτώ ομίλων, απλά εισακούστηκαν, αλλά ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων Παναγιώτης Δημητρίου τόνισε πως δεν μπορεί να παράσχει εγγυήσεις.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας, εκπρόσωποι κυρίως από την ποδοσφαιρική Ένωση της Αχαΐας, ζήτησαν από την Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ οικονομικές εγγυήσεις για τα σωματεία τους αναφορικά με τα έξοδα κίνησης των ομάδων. Ο Παναιγιάλειος, ο Πανμοβριακός και ο Διαγόρας Βραχνέικων, θα υποχρεωθούν μεταξύ άλλων να κάνουν τρία ταξίδια στη Ρόδο.

Η Αχαϊα αιτήθηκε ακόμη σε περίπτωση που η Επιτροπή δεν μπορούσε να δεσμευτεί για την οικονομική ενίσχυση, την αναβολή της κλήρωσης για μερικές ημέρες. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και ακολούθησαν περαιτέρω αντιδράσεις, αυτή τη φορά με τη συνδρομή εκπροσώπων της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας.

Παρά τις διαμαρτυρίες η κλήρωση πραγματοποιήθηκε κανονικά. Η πρώτη σέντρα για το νέο πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης των παιχνιδιών στις 16:00, ενώ η τελευταία αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις 14 Απριλίου.

Από την διαδικασία απείχε ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταύρος Ψαρρόπουλος που έχει υποβάλει την παραίτησή του μετά τον χωρισμό των ομάδων στους οκτώ ομίλους. Μέχρι τώρα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου δεν έχει αντικατασταθεί, καθώς υπήρχε η ελπίδα ν’ ανακαλέσει την απόφασή του μετά τη συνάντηση που είχε κάνει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο.

Κατά καιρούς η ΕΠΟ είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο οικονομικής στήριξης ομάδων που έχουν αυξημένα έξοδα μετακίνησης, αλλά αυτό παραμένει στην θεωρία. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας πλέον θα συνεδριάσει τον Οκτώβριο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς