21.2 C
Athens

«Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο μέσα σε απόλυτο χάος»: Ο διεθνής Τύπος για τους βανδαλισμούς του Game 4 στο ΟΑΚΑ

Διεθνώς ρεζίλι η Ελλάδα, με όσα συνέβησαν από τους χούλιγκαν του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια του Game 4 των τελικών κόντρα στον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που έστεψε τους Ερυθρόλευκους πρωταθλητές για τη σεζόν 2022/23

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ του και 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας του μέσα στο ΟΑΚΑ. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που δεν… άντεξαν την βαριά ήττα (σ.σ 35-63 στο 27′) και διέκοψαν την αναμέτρηση κάτι που πήρε διαστάσεις, αφού σχολιάστηκε αρνητικά σε μεγάλο μέρος του διεθνούς τύπου.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κινδυνεύει με πολύ βαριά ποινή για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Στο φύλλο αγώνα μάλιστα περιγράφονται όλα όσα συνέβησαν από το ξεκίνημα του τελικού και οδήγησαν τελικώς στην οριστική διακοπή στο 27ο λεπτό του αγώνα.

ΗΠΑ

Sacramento Bee: «Οπαδοί πέταξαν φωτοβολίδες και κροτίδες, ενώ ο Βεζένκοφ οδήγησε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα».

Yahoo: «Οπαδοί πέταξαν φωτοβολίδες και κροτίδες ενώ ο Βεζένκοφ οδήγησε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα».

The Sun U.S.: «Ο σταρ του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούνμπο έφυγε να σωθεί από τα καπνογόνα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια των τελικών της ελληνικής λίγκας στο ΟΑΚΑ!».

Μάλιστα στα άρθρα γίνεται αναφορά στην παρουσία των αδερφών Αντετοκούνμπο στο γήπεδο, που όπως σχολιάζεται έφυγαν για να γλυτώσουν όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια!

ΙΤΑΛΙΑ

Gazzetta dello sport: «Παράνοια στην Ελλάδα. Κροτίδες στον τελικό Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός».

ΙΣΠΑΝΙΑ

El Mundo Deportivo: «Ο Ολυμπιακός πήρε τον τίτλο σε έναν αγώνα που διακόπηκε λόγω επεισοδίων».

Ισπανοί και Ιταλοί στέκονται στις δεκάδες κροτίδες που έσκαγαν δίπλα και μέσα στο παρκέ αλλά και στα πάρα πολλά λέιζερ και αντικείμενα.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Basketnews: «Οπαδοί του Παναθηναϊκού προκάλεσαν καταστροφές στο ΟΑΚΑ, ο αγώνας με τον Ολυμπιακό διακόπηκε εις βάρος τους».

ΓΑΛΛΙΑ

Basketeurope: «Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο μέσα σε απόλυτο χάος».

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Diario Ole:«Βία, διακοπή και πρωταθλητής».

Τέλος ο υπόλοιπος διεθνής τύπος σχολίασε στις φωτογραφίες, τις εκτενείς καταστροφές στο ΟΑΚΑ αλλά και τις δεκάδες φωτοβολίδες που εκτοξεύτηκαν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς