25.9 C
Athens

Ισπανία – Ιταλία 2-1: Λύτρωση στο 88′ με Χοσέλου και στον τελικό του Nations League απέναντι στους Κροάτες

Η Ισπανία είναι ξανά στον τελικό του Nations League! Με γκολ του Χοσέλου στο 88ο λεπτό, οι Ίβηρες πήραν τη νίκη στον δεύτερο ημιτελικό απέναντι στην Ιταλία (2-1) και στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τους εξαιρετικούς Κροάτες με φόντο το τρόπαιο που θα είναι το πρώτο στη διοργάνωση για μια από τις δύο ομάδες.

Από πολύ νωρίς η αναμέτρηση πήρε… φωτιά με τον Γέρεμι Πίνο να ανοίγει το σκορ στο 3ο λεπτό, αλλά και την Ιταλία να φτάνει στην ισοφάριση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιμόμπιλε στο 11′ μετά το χέρι του Λε Νορμάν (που έκανε ντεμπούτο με την εθνική Ισπανίας).

Ο ρυθμός έπεσε στα επόμενα λεπτά, με την Ισπανία πάντως να έχει τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και να μην απειλείται, αλλά ούτε και να δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες με εξαίρεση μια τρομερή προσπάθεια του Μερίνο που έφερε την επέμβαση του Ντοναρούμα.

Το 88ο λεπτό έμελλε να είναι το τυχερό για την Ισπανία που είδε το σουτ του Ρόδρι να κοντράρει και να στρώνεται στον Χοσέλου ο οποίος τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και έστειλε την ομάδα του στον τελικό.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Νάβας, Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Άλμπα, Ρόδρι, Μερίνο (74′ Ρουίθ), Ροδρίγκο (46′ Ασένσιο), Γκάβι (68′ Κανάλες), Πίνο (74′ Φατί), Μοράτα (84′ Χοσέλου)

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Τολόι, Μπονούτσι (46′ Νταρμιάν), Ατσέρμπι, Ντι Λορέντζο, Φρατέζι (76′ Βεράτι), Ζορζίνιο (61′ Κριστάντε), Μπαρέλα, Σπινατσόλα (46′ Ντιμάρκο), Ιμόμπιλε (60′ Κιέζα), Τζανιόλο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς