18.7 C
Athens

Η Corriere Dello Sport αποκαλύπτει: «Ο Μπερλουσκόνι είχε συμφωνήσει με τον Μαρινάκη για την παραχώρηση των μετοχών της Μόντσα»

Διαβάστε στον ΑΘΛΟ το ρεπορτάζ των Ιταλών σχετικά με τις επαφές του Β. Μαρινάκη με τον αείμνηστο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ιταλικής ομάδας

Αποκάλυψη-βόμβα παρουσιάζει δημοσίευμα της «Corriere Dello Sport», το οποίο αναφέρει πως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε επικοινωνήσει πριν φύγει από τη ζωή, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ώστε ο πρώτος να του μεταβιβάσει τις μετοχές της Μόντσα.

Ο Ιταλός Καβαλιέρε που έφυγε από τη ζωή την Δευτέρα 12/6 άφησε πίσω του μεγάλη κληρονομιά και… ερωτηματικά όσον αφορά την επόμενη μέρα της Μόντσα της οποίας ήταν ο μεγαλομέτοχος.

Ο Μπερλουσκόνι κατάφερε να ανεβάσει την Μόντσα στη Serie A, για πρώτη φορά στην ιστορία της και μάλιστα η ομάδα της Λομβαρδίας έκανε μια αρκετά καλή πορεία τερματίζοντας στην 11η θέση και εξασφαλίζοντας άνετα τη σωτηρία.

Μέσα στο δημοσίευμα των Ιταλών, όπου θα διαβάσετε όλα όσα γράφονται στον ΑΘΛΟ, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως οι διαπραγματεύσεις των δύο ανδρών είχαν ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες ενώ τονίζει πως πλέον η συμφωνία θα πρέπει να θεωρείται κλεισμένη.

Στο ρεπορτάζ ακόμη περιγράφεται όλη η επιτυχημένη πορεία του Μπερλουσκόνι στην Μόντσα, τονίζοντας την επιτυχημένη αλλαγή προπονητή που αυτός έκανε στην αρχή της σεζόν. Επιπρόσθετα προβάλλεται και ένα βιογραφικό του Βαγγέλη Μαρινάκη με αναφορά τόσο στην Νότιγχαμ όσο και στον Ολυμπιακό.

Στέκεται πιο συγκεκριμένα στις μεταγραφές που πραγματοποίησε τόσο στους Πειραιώτες, αναφέροντας τα ονόματα των Χάμες Ροντρίγκες και Μαρσέλο αλλά και στην Νότιγχαμ με τους Ρενάν Λόντι, Φρόιλερ και Κέιλορ Νάβας.

Τέλος η «Corriere Dello Sport», αναφέρει τα ονόματα των Φρανσουά Μοντέστο και Λίνας Σουλούκου με τους οποίους συνεργάστηκε στον Ολυμπιακό και κλείνοντας υποστηρίζει πως «ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι η τελευταία αθλητική διαίσθηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.»

Αναλυτικά όσα αναφέρει η «Corriere Dello Sport»:

«Να αφήσει τη Μόντσα σε έναν άνθρωπο με μεγάλες φιλοδοξίες. Αυτή ήταν η τελευταία «ασίστ» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι: ο σύλλογος από την Μπριάντσα πρόκειται να παραχωρηθεί στον Ευάγγελο Μαρινάκη. Η διαπραγμάτευση που βρισκόταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες, θα πρέπει να θεωρείται κλεισμένη εδώ και κάποιες μέρες.

Κάπου ανάμεσα στο αίσθημα απώλειας και τα συλλυπητήρια ολόκληρου του συλλόγου, ολοκληρώνεται με αυτόν τον τρόπο το σημαντικότερο κεφάλαιο της ερυθρόλευκης ιστορίας ως τώρα. Από την άφιξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 2018 (με τον διορισμό του αδελφού του, Πάολο, στη θέση του προέδρου έναν χρόνο αργότερα) έως την κατάκτηση της 11ης θέσης στη Serie A τη σεζόν που πέρασε και από τη γρήγορη άνοδο στη Serie B μέχρι τις σπουδαίες νίκες κόντρα σε Γιουβέντους, Ίντερ και Νάπολι.

Μια κλιμάκωση ταχύτατη και νικηφόρα, που υποστηρίχθηκε από μια σημαντική οικονομική επένδυση και αρκετές φωτισμένες εμπνεύσεις, όπως η προαγωγή του τεχνικού της ομάδας Νέων, Ραφαέλε Παλαντίνο, μετά την απόλυση του Τζιοβάνι Στρόπα (που είχε πάρει μόνον έναν βαθμό στις πρώτες έξι αγωνιστικές.

Ποιος είναι ο Μαρινάκης

Πολύ πλούσιος, πολύ παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και επιτυχημένος πολιτικός άνδρας (τοποθετημένος στην κεντροδεξιά, έχει επανεκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά).

Ο Έλληνας εφοπλιστής και εκδότης (κατέχει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους παγκοσμίως κληροδοτημένο από τον πατέρα του, αλλά και τηλεοπτικό σταθμό, ραδιοφωνικό σταθμό και εφημερίδες), 55 ετών, είναι ήδη ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και της Νότιγχαμ στην Αγγλία (την αγόρασε το 2017 και την ανέβασε στην Premier League).

Μεγάλα σχέδια, κάποιες σκιές όπως η εμπλοκή σε μια έρευνα της ελληνικής ομοσπονδίας για στημένα παιχνίδια, θορυβώδεις μεταγραφές (πήρε στον Ολυμπιακό τον Μαρσέλο και τον Χάμες Ροντρίγκες, ενώ στη Νότιγχαμ πήγαν παίκτες όπως ο Φρόιλερ της Αταλάντα, ο Ρενάν Λόδι της Ατλέτικο και ο πρώην γκολκίπερ της Ρεάλ και της Παρί, Κέιλορ Νάβας) και πάντα σε αναζήτηση νέων επιχειρηματικών συμφωνιών αλλά και νέων αγορών για επένδυση.

Συνεργάστηκε στενά με τη Λίνα Σουλούκου, νέα CEO της Ρόμα, από το 2018 ως το 2022 και με τον Φρανσουά Μοντέστο, άνθρωπο που έχει παίξει στην Κάλιαρι και που την τελευταία σεζόν έγινε τεχνικός διευθυντής της Μόντσα («τον διάλεξα επειδή τον θεωρώ πολύ έγκυρο. Θέλω να τον κάνω να δουλέψει λιγάκι» ήταν τα λόγια του Γκαλιάνι).

Η Μόντσα φαίνεται έτοιμη να ανοίξει ένα κεφάλαιο στην ιστορία της. Αυτή είναι η τελευταία αθλητική διαίσθηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς