23.4 C
Athens

Πέθανε ο θρυλικός πρόεδρος της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο άνθρωπος που οδήγησε τη Μίλαν σε 5 κατακτήσεις Champions League και κυβέρνησε σε τέσσερις περιστάσεις την Ιταλία, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο κορυφαίος πρόεδρος συλλόγου στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας, σε ηλικία 86 ετών.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο Μπερλουσκόνι νοσηλευόταν από την Παρασκευή στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, αντιμετωπίζοντας σοβαρές επιπλοκές λόγω πνευμονίας και μιας μορφής λευχαιμίας, ενώ η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία τις τελευταίες ώρες.

Στις τελευταίες του στιγμές βρέθηκαν δίπλα του τα παιδιά του, Μαρίνα, Ελεονόρα, Μπάρμπαρα και Πιερ Σίλβιο, ο αδερφός του Πάολο, καθώς και η σύντροφός του, Μάρτα Φασίνα.

Ο τετράκις πρωθυπουργός Ιταλίας είχε αντιμετωπίσει κατά διαστήματα πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας: είχε νοσηλευτεί για επιπλοκές λόγω Covid-19, το 2016 υποβλήθηκε σε εγχείριση ανοικτής καρδιάς και τρία χρόνια αργότερα στο έντερο, ενώ είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον προστάτη.

Ο Μπερλουσκόνι υπήρξε ιστορικός ηγέτης της Μίλαν και ο πλέον πετυχημένος άνθρωπος που πέρασε από την ιδιοκτησία της. Στο διάστημα της θητείας του στους Ροσονόρι, η ιταλική ομάδα κατέκτησε πέντε Champions League, οκτώ scudetti, πέντε Super Cup, ένα Κύπελλο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, έξι Super Cup Ιταλίας και δύο φορές το διηπειρωτικό.

Ως ιδιοκτήτης της Μόντσα, είδε την ομάδα να πετυχαίνει την άνοδό της στη Serie A για πρώτη φορά στην ιστορία της το 2022.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς