18 C
Athens

Οι λόγοι που ο Κορδόν προκρίνει τον Μαρτίνεθ για επόμενο προπονητή του Ολυμπιακού

Αυτοί είναι οι βασικοί - αγωνιστικοί και μη - λόγοι που ο Ολυμπιακός στράφηκε στην περίπτωση Μαρτίνεθ για τον πάγκο του: Η κύρια διαφορά με Κορμπεράν και το ιδιαίτερο αγωνιστικό στυλ του 42χρονου Ισπανού

Το πρότζεκτ Κορμπεράν απέτυχε σε χρόνο dt για τον Ολυμπιακό, με τους Ερυθρόλευκους ακριβώς έναν χρόνο μετά να επιμένουν ισπανικά, αλλά αυτή τη φορά με τις ευλογίες και την εμπειρία του Αντόνιο Κορδόν.

Ο Ισπανός νέος τεχνικός διευθυντής των Πειραιωτών αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου μετά το “οκ” του Βαγγέλη Μαρινάκη τις προπονητικές τύχες της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, έχοντας προχωρημένες επαφές με έναν – όχι και τόσο – παλιό του γνώριμο.

Ισχυρό φαβορί για τον πάγκο του Ολυμπιακού ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Περί του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ο λόγος, με τον 42χρονο Ισπανό να φέρνει σε πολλούς αναμνήσεις… Κορμπεράν, με την αλήθεια πάντως να διαφέρει κατά πολύ από τα σενάρια και τις αρνητικές σκέψεις.

Ο ΑΘΛΟΣ τα είχε γράψει από το 2020 εξυμνώντας τη δουλειά του Μαρτίνεθ στη Γρανάδα, κάνοντας λόγο για έναν αδάμαστο χαμαιλέοντα, όπως ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τότε την ομάδα του. Ο Ισπανός τεχνικός βάζει πάνω απ’ όλα και απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές του και στην Ανδαλουσία έδειξε με το δικό του αγωνιστικό στυλ ότι παίρνει πάντα το 100% από αυτούς, όταν τον εμπνέει το περιβάλλον που εργάζεται.

Γρανάδα, ο αδάμαστος χαμαιλέοντας του Μαρτίνεθ

Στο σήμερα, προέρχεται από μια σύντομη κι όχι τόσο πετυχημένη πορεία στην Εσπανιόλ, η οποία τελικά τον έδιωξε πριν το τέλος της σεζόν και υποβιβάστηκε στη Segunda, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έχει χάσει την αγωνιστική ταυτότητα που τον σημάδεψε στο Νουέβο Λος Καρμένες.

Ένας προπονητής με… επιθετικές διαθέσεις, προτιμά το 4-2-3-1 συνήθως σε σχηματισμό, προσαρμόζει πάντα την ομάδα του αναλόγως με τις περιστάσεις των αγώνων και δεν φοβάται εύκολα. Το ρίσκο είναι συνώνυμο της τακτικής που προτιμά μέσα στο χορτάρι, του αρέσει να αξιοποιεί στον έπακρο το “10άρι” καθώς ο άξονας είναι ξεκάθαρα το αγαπημένο του σημείο ανάμεσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Αν και Ισπανός, ξέρει να προσαρμόζει την ομάδα του και στο αμυντικό στυλ παιχνιδιού, έχοντας κρατήσει αρκετές φορές το “μηδέν” σε ματς που η Γρανάδα είχε ως κύριο μέλημά της να γλιτώσει την ήττα. Ένας πραγματικός χαμαιλέοντας, με όλη τη σημασία της λέξης.

Το αν τελικά είναι αυτός ο εκλεκτός για την επόμενη ημέρα στον ερυθρόλευκο πάγκο, θα φανεί μέσα στις επόμενες ώρες. Πάντως ο Κορδόν έχει τους λόγους του και γνωρίζει καλά πως ο Μαρτίνεθ έχει σημαντικές διαφορές από τον Κορμπεράν, σε όλα τα επίπεδα. Εξάλλου, τον γνώρισε από πρώτο χέρι στα χρόνια του στην Ισπανικά, όντας σταθερά στο κορυφαίο επίπεδο.

Ούτως ή άλλως, περιθώρια για παρόμοια λάθη πριν καν ξεκινήσει η σεζόν, δεν υπάρχουν…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς