16.5 C
Athens

Ο πρόεδρος της Serie A αποχαιρέτησε τον Μπερλουσκόνι: «Οδήγησε το ιταλικό ποδόσφαιρο στην κορυφή του κόσμου»

Ο πρόεδρος της Serie A, Λορέντσο Κασίνι, είπε το δικό του αντίο στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Στο μήνυμα του ανέφερε πως ο ιστορικός ηγέτης της Μίλαν και ιδιοκτήτης της Μόντσα έφτασε το ιταλικό ποδόσφαιρο στην κορυφή του κόσμου.

Αναλυτικά:

«Ο πρόεδρος Μπερλουσκόνι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ποδοσφαίρου για δεκαετίες. Έγραψε ιστορία στο άθλημα, άλλαξε τα παραδείγματά του και ήταν πάντα καινοτόμος, οδηγώντας το ιταλικό ποδόσφαιρο στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου. Η Serie A συμμετέχει στον πόνο της οικογένειάς του και όλων των Ιταλών».

Η ανακοίνωση της Serie A συνέχισε αναφέροντας: «Με 29 τρόπαια που έχει κατακτήσει, είναι ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, ένας από τους πιο επιτυχημένους όλων των εποχών.

Στα περισσότερα από τριάντα χρόνια στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ο Μπερλουσκόνι μπόρεσε να αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι, χτίζοντας ομάδες που παρέμειναν στη συλλογική μνήμη και στη διεθνή ιστορία όχι μόνο για τα τρόπαια, αλλά κυρίως για την ικανότητα να ενθουσιάζει μέσα από το όμορφο παιχνίδι και η παράσταση που προσέφεραν οι ομάδες του γήπεδο, αποτελούν σήμα κατατεθέν της προεδρίας του».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς