18.1 C
Athens

Εφές – Φενέρ 87-78: Οι ασυγκράτητοι Μπράιαντ και Μίτσιτς την έστειλαν στους τελικούς (hls)

Ρεσιτάλ από Μπράιαντ και Μίτσιτς, σημείωσαν τους 52 από τους 87 πόντους της Εφές και την έστειλαν στους τελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος οδηγώντας σε πρόωρες διακοπές τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη

Ο ιστορικός διασυρμός από τη Φενέρμπαχτσε στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς έμοιαζε να βγάζει πλήρως εκτός τροχιάς την Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν είχε πει όμως την τελευταία της λέξη κι αφού έκανε μπρέικ στο δεύτερο ματς έφτασε σε νίκη (έστω και με διαιτητική βοήθεια) για να σφραγίσει την Παρασκευή (9/6) με το 3-1 στη σειρά την πρόκριση στους τελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος όπου θα διεκδικήσει τον 16ο τίτλο της.

 

Η Εφές επιβλήθηκε με 87-78 της Φενέρμπαχτσε στο Σινάν Ερντέμ και πήρε πανάξια μια νίκη απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που δεν βρήκε ποτέ τρόπο να περιορίσει τους ασυγκράτητους Μίτσιτς και Μπράιαντ που πέτυχαν 27 και 25 πόντους αντίστοιχα με 11 ασίστ και 11 ριμπάουντ από κοινού! Σημαντική η βοήθεια από τον Εμπαγέ που έβαλε 16 στην κακή βραδιά των Κλάιμπερν και Λάρκιν.

 

Για ακόμα μια βραδιά η Φενέρμπαχτσε περιορίστηκε στην απόδοση του Γουίλμπεκιν που ξεκίνησε ζεστός όμως στη συνέχεια δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός, με αποτέλεσμα να κλείσει το παιχνίδι με 18 πόντους.

Από 16 είχαν οι Μότλεϊ και Γκούντουριτς, με τον Σέρβο να έχει το highlight του αγώνα με τρομερό καλάθι με σουτ πολύ πίσω από το κέντρο σε νεκρό χρόνο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

 

Υπενθυμίζεται πως στο άλλο ζευγάρι η Καρσίγιακα προηγείται με 2-1 στις νίκες της Τουρκ Τέλεκομ, η οποία είχε τερματίσει πρώτη στην κανονική περίοδο. Αν η Καρσίγιακα πάρει την πρόκριση, τότε η Αναντολού Εφές θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς καθώς τερμάτισε μια θέση πάνω (3η) στην κανονική περίοδο.

Εφές – Φενέρ: Οι προπονητές των φιλοξενούμενων τα έβαλαν με τον Αταμάν, απίστευτη σύρραξη στο φινάλε (vid)

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-20, 45-41, 65-61, 87-78

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς