21.2 C
Athens

Η τούρκικη ομοσπονδία πήρε θέση υπέρ του Ιτούδη: «Τα σφυρίγματα επηρέασαν το φινάλε»

Η τούρκικη ομοσπονδία μπάσκετ τοποθετήθηκε επίσημα διά του αντιπροέδρου της και γνωστοποίησε πως θα τιμωρηθούν οι τρεις διαιτητές του Game 3 της Εφές με τη Φενέρ, δικαιώνοντας τον Δημήτρη Ιτούδη

Θέση υπέρ του Δημήτρη Ιτούδη και της Φενέρμπαχτσε πήρε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μπάσκετ της Τουρκίας, Κεμάλ Ντινσέρ, μέσω ανακοίνωσής που εξέδωσε.

Ο Έλληνας τεχνικός είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία στο Game 3 κόντρα στην Εφές, σε σημείο που εμφανίστηκε με λάπτοπ στη συνέντευξη του μετά το τέλος του αγώνα και παρουσίασε όλες τις φάσεις στις οποίες είχε αντίθετη άποψη.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μπάσκετ της Τουρκίας, Κεμάλ Ντινσέρ, δικαίωσε ουσιαστικά τον Έλληνα τεχνικό με ανακοίνωση που εξέδωσε, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει σε αυτή πως τα σφυρίγματα των διαιτητών επηρέασαν το φινάλε του αγώνα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Παρόλο που είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την απόδοση των διαιτητών από το ξεκίνημα της σεζόν, τα σφυρίγματα στην τέταρτη περίοδο του τρίτου αγώνα των ημιτελικών ανάμεσα στην Εφές και τη Φενέρμπαχτσε στο Sinan Erdem επηρέασαν το φινάλε του αγώνα. Αν και είμαι σίγουρος ότι δεν υπήρχε κακόβουλη πρόθεση ως Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και υπεύθυνος για το Κεντρικό Συμβούλιο Διαιτησίας, αυτό με στενοχώρησε προσωπικά.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Διαιτητών που ασχολήθηκε με το θέμα με όλες τις τεχνικές του λεπτομέρειες αποφάσισε να ξεκουράσει τους τρεις διαιτητές (σσ. Αϊτούγκ Εκτί, Ζαφέρ Γιλμάζ και Σερντάρ Ουνάλ) του αγώνα που διεξήχθη χθες μέχρι το τέλος της σεζόν.

 

Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ποιότητα του μπάσκετ στους ημιτελικούς των play-off της TBSL μεταξύ της Αναντολού Εφές και της Φενέρμπαχτσε, των δύο διακεκριμένων συλλόγων μας που εκπροσωπούν τη χώρα μας στο εξωτερικό με τα επιτεύγματά τους. Είμαστε περήφανοι γιατί με τα κατορθώματά τους προσθέτουν χρώμα και στο δικό μας πρωτάθλημα.

Πιστεύω απόλυτα ότι θα συνεχιστεί μια σειρά playoffs, όπου θα συζητείται ο αγώνας στο γήπεδο και όχι οι διαιτητές».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς