19.7 C
Athens

Τσιτσιπάς: Με επηρέασαν τα χάπια για τον ύπνο, ο Αλκαράθ δεν έπαιξε τρελό τένις

Καθοριστική σημασία στο αποτέλεσμα του προημιτελικού του Roland Garros απέναντι στον Αλκαράθ έπαιξαν, σύμφωνα με τον Τσιτσιπά, ο 20λεπτος ύπνος που πήρε πριν τον αγώνα και η χρήση χαπιών μελατονίνης

Στα χάπια μελατονίνης που πήρε το βράδυ πριν από τον αγώνα για να τον βοηθήσουν να κοιμηθεί απέδωσε σε μεγάλο βαθμό ο Στέφανος Τσιτσιπάς την ήττα του από τον Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωταθλητή, δεν έπαιξε εξαιρετικό τένις, αλλά έκανε λίγα λάθη και αυτό ήταν αρκετό για να τον νικήσει.

Ο κορυφαίος τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη ήταν φανερά ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του προημιτελικού και ειδικά στα δύο πρώτα σετ κυριάρχησε, επιτρέποντας στον αντίπαλό του να πάρει μόλις τρία game για να φτάσει τελικά στη νίκη με 3-0 (6-2, 6-1, 7-6), που του έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Για τον Τσιτσιπά, πάντως, εκείνο που έπαιξε καθοριστική σημασία στη μουδιασμένη εμφάνισή του στο κορτ του Philippe Chatrier ήταν ο 20λεπτος ύπνος που πήρε πριν τον αγώνα, η χρήση χαπιών μελατονίνης για τη ρύθμιση του ύπνου του κατά τη διάρκεια του τουρνουά, αλλά και τα βραδινά ματς στο γαλλικό Όπεν.

«Ένα πράγμα που θα προσπαθήσω να αποφύγω στο μέλλον είναι τα χάπια μελατονίνης πριν από τους αγώνες γιατί σαφώς δε φαίνεται να λειτουργεί. Είχα κάποια βραδινά παιχνίδια, όχι πολύ αργά, αλλά αρκετά αργά για να χαλάσει το πρόγραμμα ύπνου μου.

Προσπάθησα να κοιμηθώ πριν από τον αγώνα, περίπου 20 λεπτά που συνήθως δεν το κάνω. Αναρωτήθηκα γιατί δεν ένιωθα την αδρεναλίνη και το άγχος, το αναρωτήθηκα από το πρώτο μου κιόλας σερβίς. Ήμουν πιο ήρεμος από το συνηθισμένο. Το ξεκίνημά μου στο ματς ήταν πολύ πιθανό να οφείλεται σε αυτό αυτό. Ήμουν τελείως εκτός, κατά μία έννοια κοιμόμουν.

Δεν νομίζω ότι ο Αλκαράθ έπαιξε τρελό τένις. Εγώ το επέτρεψα να συμβεί. Δεν νομίζω ότι ήταν ο καλύτερός του αγώνας, ότι ήταν εξαιρετικός, αλλά έπαιξε πολύ καλό τένις με λίγα λάθη και αυτό ήταν αρκετό για να με νικήσει», είπε ο Τσιτσιπάς εμφανώς απογοητευμένος στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του στον προημιτελικό του Roland Garros.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς