18.2 C
Athens

Αλκαράθ – Τσιτσιπάς 3-0: Ο εξωγήινος Ισπανός στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός (vid)

Έχοντας πάρει μόλις τρία γκέιμ στα δυο πρώτα σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν αδύνατον να ματσάρει τη δύναμη, την ταχύτητα και την τεχνική του νο.1 τενίστα στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νούμερο 5 στην παγκόσμια κατάταξη) έψαχνε μια υπέρβαση απέναντι σε έναν κακό του δαίμονα και το νούμερο 1, Κάρλος Αλκαράθ. Η συνάντηση των δύο στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός αποδείχθηκε μια απροσπέλαστη πίστα για τον Έλληνα πρωταθλητή που ηττήθηκε με 3-0 σετ (6-2, 6-1, 7-6) κι αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο Ισπανός τενίστας από την άλλη πανηγύρισε την πέμπτη του νίκη στις ισάριθμες μονομαχίες του με τον Τσιτσιπά και ταυτόχρονα εξασφάλισε την πρόκρισή του – για πρώτη φορά – στους «4» του γαλλικού Open όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα δυναμικά χτυπήματα του Αλκαράθ (η κάμερα τον έπιασε να λέει στον πατέρα του: «δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά τέτοιες επιστροφές) και όταν αντέδρασε στο τρίτο σετ ήταν πολύ αργά…

Ο Ισπανός ήταν ανώτερος με 79% στο πρώτο σέρβις και 65% στο δεύτερο, ενώ ο Τσιτσιπάς δεν πίεσε καν με διάρκεια ενώ δυσκολευόταν να πάρει πόντους και προχωρούσε και σε αβίαστα λάθη.

Χρειάστηκε μόλις μισή ώρα για να κατακτήσει το πρώτο σετ με 6-2 ο Αλκαράθ. Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τα αβίαστα λάθη του Έλληνα πρωταθλητή για να φτάσει σε μπρέικ από το τρίτο γκέιμ.

Το καλό σέρβις του Τσιτσιπά δεν είχε διάρκεια και η νευρικότητα άρχισε να κάνει την εμφάνισή της, με αποτέλεσμα ο Αλκαράθ να φτάσει και σε δεύτερο μπρέικ χωρίς να χάσει πόντο και στη συνέχεια να κρατήσει το σέρβις του και να κάνει το 1-0 στα σετ.

Από εκεί και έπειτα επήλθε η κατάρρευση του Στέφανου που δέχθηκε μπρέικ με το καλησπέρα στο δεύτερο σετ και στη συνέχεια δέχθηκε ακόμα δύο για να γίνει το 6-1 από τον Ισπανό με μεγάλη άνεση.

Με τη… θηλιά να σφίγγει, ο Τσιτσιπάς κλήθηκε να βρει έναν τρόπο αντίδρασης απέναντι στις δυνατές επιστροφές και στο τρομερό πρώτο σέρβις του Αλκαράθ. Ο Ισπανός μπήκε με μπρέικ και άριστο πρώτο σέρβις στο τρίτο σετ για το 3-0, με τον Έλληνα πρωταθλητή να μένει ζωντανός με το πρώτο του μπρέικ (!) για το 5-4.

Ο Αλκαράθ πήγε να πάρει πίσω το μπρέικ αλλά ο Τσιτσιπάς αντέδρασε κι εκεί για να κρατήσει το σέρβις του και να ισοφαρίσει (5-5). Τα δεδομένα δεν άλλαξαν και οι δύο πρωταθλητές οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ, εκεί όπου ο Ισπανός αξιοποίησε το τρίτο του match point για να σφραγίσει την πρόκριση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς