14.3 C
Athens

Πέναλτι ή όχι; Το ESPN πήρε θέση για το χέρι του Φερνάντο στο Σεβίλλη – Ρόμα (vid)

Ο διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία του τελικού, Ζοσέ Μουρίνιο, θα νιώθει δικαιωμένος μετά την ξεκάθαρη θέση που πήρε το διάσημο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN στο Twitter

Η Σεβίλλη κατέκτησε το βράδυ της Τετάρτης το Europa League για 7η φορά στην ιστορία της (δηλαδή από το 2006, όταν πήρε το πρώτο UEFA όπως λεγόταν τότε). Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ζοσέ Μουρίνιο σε ευρωπαϊκό τελικό αλλά από τα ξημερώματα κι έπειτα γίνεται πολύ μεγάλη κουβέντα για το αν υπήρχε πέναλτι στο χέρι του Φερνάντο.

Ο Μάτιτς επιχείρησε μια χαμηλή σέντρα στο 81′, η μπάλα βρήκε καθαρά στο χέρι του παίκτη της Σεβίλλης και από εκεί κι έπειτα ήταν στην κρίση του Άντονι Τέιλορ αλλά και του VAR το αν υπήρχε παράβαση. Ο Άγγλος ρέφερι ήταν ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή ως προς τις… προθέσεις του και ο VARίστας δεν μπήκε στον κόπο να τον καλέσει στο μόνιτορ για να δει ο ίδιος τη φάση.

Τη στιγμή της επαφής με την μπάλα το χέρι του Φερνάντο ασφαλώς και δεν είναι κολλημένο στο σώμα, ενώ στην αργή κίνηση φαίνεται ότι ο Σεβιγιάνος το εκτείνει πονηρά μέχρι αυτό να βρει και να ανακόψει την πορεία της σέντρας. Κάλλιστα δηλαδή θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως παίξιμο με πρόθεση, αν κι εκείνο που έκανε έξαλλους τους Ρωμαίους είναι ότι δεν συμβουλεύτηκε ο Τέιλορ το μόνιτορ.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν έξαλλος από τη συνολική απόδοση των διαιτητών και φρόντισε να εκδηλώσει με «σαφήνεια» τη δυσαρέσκειά του προς τον Άντονι Τέιλορ, καταφεύγοντας ακόμα και σε… μπλόκο στο πάρκινγκ της «Πούσκας Αρένα» όπου διαδραματίστηκε το παρακάτω επεισόδιο.

Ξέσπασε προς τον διαιτητή ο Μουρίνιο: «Είσαι μία γαμ@@@ ντροπή» (vid)

Για το διάσημο δίκτυο ESPN πάντως, η φάση ήταν μάλλον ξεκάθαρη. Στο tweet που έκανε ο επίσημος λογαριασμός του ESPN υπήρξε η φράση «αυτό δεν κρίθηκε ως πέναλτι για τη Ρόμα» με ένα emoticon που έχει κοκκινίσει από ντροπή, ενώ πολλοί ήταν οι χρήστες του Twitter που συμφώνησαν, κάνοντας λόγο για «κλοπή»…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς