17.2 C
Athens

Τεράστια κίνηση για τη Μιλάνο του Πιάτσα, ανακοίνωσε τον πρωταθλητή Καζίσκι

Ο Ματέι Καζίσκι σε τέσσερις μήνες θα κλείσει τα 39 του και παραμένει στο υψηλό επίπεδο. Μεγαλύτερη απόδειξη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Τρεντίνο και την ανάδειξή του σε MVP δεν υπάρχει.

Για τον Βούλγαρο διαγώνιο/ακραίο το κεφάλαιο του ιταλικού πρωταθλήματος δεν κλείνει εδώ. Αντίθετα, είναι έτοιμος για μια νέα διετή πρόκληση που ξεκινά στη Μιλάνο.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Πιάτσα έσκασε τη βόμβα και ανακοίνωσε τον Καζίσκι που θα αγωνιστεί ως ακραίος και όχι ως διαγώνιος (δημιουργείται μια τρομερή τριπλέτα μαζί με τους Ισικάγουα και Μελγκαρέχο που ανανέωσαν) ενώ για διαγώνιος μετά την αποχώρηση του Ζαν Πατρί προορίζεται ο Πέταρ Ντίρλιτς που έφυγε από την Τσιστέρνα με αναπληρωματικό τον ταλαντούχο Φέρε Ρέχερς που ανήκε στη Νόλικο Μασέικ.

Η Μιλάνο παρουσίασε τον 39χρονο Βούλγαρο σε συνέντευξη Τύπου, με τον ίδιο να δηλώνει μεταξύ άλλων ότι: «Για τουλάχιστον δύο χρόνια μπορώ να εγγυηθώ τις εμφανίσεις μου. Μου αρέσει το πρότζεκτ και βλέπω μια ομοιότητα με την πρώτη μου θητεία στην Τρεντίνο (σ.σ. 2007/2008). Μου φάνηκε σοβαρή η πρόταση και την αποδέχθηκα. Από τεχνικής άποψης μου αρέσει και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου επιστρέφοντας στη θέση του ακραίου».

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, η Μιλάνο έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και πέτυχε κάτι ασύλληπτο στο πρωτάθλημα καθώς με μειονέκτημα έδρας απέκλεισε στον πρώτο γύρο τον πλέι οφ την πρωτοπόρο (και αήττητη στην κανονική περίοδο) Περούτζια. Η πορεία της σταμάτησε στον δεύτερο γύρο όταν ηττήθηκε σε πέμπτο ματς από τη Λούμπε.

Παρόλα αυτά, έκανε το βήμα παραπάνω (4η θέση ενώ βγήκε 8η στην κανονική περίοδο) και θα αγωνιστεί στο CEV Cup την επόμενη σεζόν ενώ με τις ανανεώσεις που πέτυχε και την αναβάθμιση σε άκρα/διαγώνιο θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος και γιατί όχι, την παρουσία της στους τελικούς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς