16.6 C
Athens

Δ/ντής Παιδοχειρουργικής του Ιπποκράτειου για τον 8χρονο: Από τα πιο συγκλονιστικά περιστατικά που έχω αντιμετωπίσει

Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, νοσηλεύεται ο 8χρονος που είδε τον πατέρα του να δολοφονεί τη μητέρα του και στη συνέχεια να αυτοκτονεί και ο ίδιος, στην Στρατονίκη Χαλκιδικής. Το παιδί υπεβλήθη σε ένα δύσκολο χειρουργείο, καθώς φέρει σοβαρά τραύματα.

Συγκλονισμένος ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, Γεώργιος Τσικόπουλος, είπε ότι το αγοράκι, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά από πολύωρη επέμβαση, βρέθηκε δίπλα στη νεκρή μητέρα του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρό τραυματισμό στο χέρι:

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση, ένα τραγικό γεγονός. Βρήκαν το παιδί στο σπίτι, στην αγκαλιά της νεκρής μητέρα του. Εχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στο χέρι, καθώς φέρει τραύματα στο δεξιό αντιβράχιο, όπου λείπει δέρμα και μυς, ενώ παρουσιάζει και διατομή του ωλένιου νεύρου. Ακόμη φέρει σκάγια σε διάφορα σημεία του σώματός του, στα ιγμόρεια, στην κοιλιακή χώρα, παντού. Επιστρατεύτηκαν γιατροί πολλών ειδικοτήτων και από άλλα νοσοκομεία, που κάνουν εντατική δουλειά. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά έχουμε μάλλον. Έχουν κινητοποιηθεί ψυχολόγοι και παιδοψυχίατροι, θα εκτιμήσουν την κατάσταση όταν το κρίνουν σωστά. Είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά περιστατικά που έχω αντιμετωπίσει».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς