19 C
Athens

Ο Τζουλιάνι άνοιξε την πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό, η ξένη αγορά και οι συζητήσεις με Ιντάλγκο

Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι τελειώνει από τον Ολυμπιακό καθώς προτιμά να συνεχίσει στη Χέμπαρ και οι Ερυθρόλευκοι σκανάρουν την αγορά για ξένο προπονητή - Προχωρημένες οι συζητήσεις για την παραμονή του Ιντάλγκο

Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι άνοιξε την πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό και άμεσα θα υπάρξουν εξελίξεις προκειμένου να αποτελέσει παρελθόν.

Ο Ιταλός προπονητής δέχθηκε στενό μαρκάρισμα από τη Χέμπαρ Πάζαρτζικ, η οποία πέρα από το οικονομικό τον ικανοποιεί και σε όρους που έθεσε και ο ίδιος αναφορικά με ταξίδια που ενδεχομένως να χρειάζεται να κάνει μέσα στην επόμενη σεζόν στην πατρίδα του.

Οι Κυπελλούχοι Ευρώπης και πρωταθλητές Ελλάδας βρέθηκαν προ εκπλήξεως καθώς ο Τζουλιάνι πριν από έναν χρόνο ανανέωσε με διετή ορίζοντα (κλειστό) και δεν είχαν υπάρξει σημάδια αποχώρησης.

Είναι ενδεικτικό πως στις προτάσεις του Ιταλού πριν από ένα καλοκαίρι υπήρχε και η Σκρα που με τα τότε δεδομένα (τώρα αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και δεν έχει συγκροτήσει νέο διοικητικό συμβούλιο) ήταν κάτι παραπάνω από δελεαστική αλλά εκείνος την απέρριψε.

Σημειώνεται πως η βουλγάρικη Χέμπαρ που κατέκτησε τα δύο από τα τελευταία τρία πρωταθλήματα στη χώρα της έχασε τον τίτλο και απομάκρυνε τον έμπειρο Ιταλό Καμίλο Πλάτσι με τον οποίο είχε παίξει και στους ομίλους του CEV Champions League.

Είναι μια ομάδα με τεράστια οικονομική επιφάνεια και αλματώδη εξέλιξη χωρίς ωστόσο να έχει την ιστορία (θυμηθείτε εδώ το θέμα του ΑΘΛΟΥ για τους Βούλγαρους).

Ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει στη λύση της συνεργασίας του με τον Ιταλό (αφού υπάρξει η συμφωνία στα προβλεπόμενα buy out) καθώς προφανώς και σε κανένα άθλημα δεν έχει νόημα να κρατήσεις κάποιον που δεν θέλει να μείνει με το ζόρι. Το ζήτημα ασφαλώς σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο αντικαταστάτης του που θα κληθεί να διαχειριστεί το ρόστερ που είναι ήδη στημένο.

Έπεσε το όνομα του Τζιάνι στο τραπέζι, σκανάρει την ξένη αγορά ο Ολυμπιακός

Ένα από τα ονόματα που δεν περνούν απαρατήρητα στην αγορά είναι αυτό του Αντρέα Τζιάνι.

Ο σπουδαίος Ιταλός προπονητής αποχώρησε από τη Μόντενα μετά από τέσσερα χρόνια ωστόσο η περίπτωση του δεν είναι ικανή να προχωρήσει καθώς ήδη η γαλλική ομοσπονδία του έκανε πρόταση αποκλειστικής ενασχόλησης με την εθνική Ανδρών ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο 53χρονος μάλιστα είναι έτοιμος να πει το «ναι», ενώ τα δεδομένα θέλουν τον Ολυμπιακό να επιμένει στην ξένη αγορά καθώς υπάρχει αρκετός χρόνος για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Ιταλού.

Προς παραμονή ο Ιντάλγκο

Από εκεί και έπειτα, οι Ερυθρόλευκοι έχουν προχωρήσει τις συζητήσεις για την παραμονή του Σαλβαδόρ Ιντάλγκο.

Ο Κουβανός ακραίος ήταν ο κορυφαίος σέρβερ του περυσινού πρωταθλήματος (για αρκετούς ο MVP), έβγαλε προσωπικότητα στους τελικούς κι έκανε τη διαφορά στα περισσότερα παιχνίδια.

Οι επιλογές στους ακραίους ήταν ούτως η άλλως περιορισμένες κοιτώντας την αγορά κι αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ο πολύπειρος περιφερειακός θα συνεχίσει στο Λιμάνι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς