17.2 C
Athens

Αποκάλυψη: Το βροντερό «όχι» του Τζουλιάνι στη δελεαστική πρόταση της Σκρα

Το athlosnews.gr αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες γύρω από την ξαφνική πρόταση των 9 φορές πρωταθλητών Πολωνίας στον Αλμπέρτο Τζουλιάνι ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες την απέρριψε έχοντας δώσει τον λόγο του στον Ολυμπιακό

Η ανανέωση του Ολυμπιακού με τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι πήρε επίσημη μορφή το απόγευμα της Τετάρτης (15/6), με τους Ερυθρόλευκους να κλειδώνουν τη διετή συμφωνία με τον σπουδαίο Ιταλό, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές του 2022 και βελτίωσε αγωνιστικά ένα σύνολο ιδιαίτερα προβληματικό και λόγω του προηγούμενου σχεδιασμού του.

Ο 57χρονος άλλοτε κόουτς της Λούμπε ήταν θετικός να παραμείνει στον Ολυμπιακό για να χτίσει κάτι δικό του και οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε διετές συμβόλαιο με στόχο την επιστροφή στους εγχώριους τίτλους.

Ο ανταγωνισμός θα παραμείνει υψηλός και τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα – ανεξαρτήτως από το αν θα δοθεί πράσινο φως σε πέμπτο ξένο – και με το νέο του ρόστερ ο Ιταλός θα επιχειρήσει να χτίσει κάτι που θα ταιριάξει στη φιλοσοφία του και θα ακολουθήσει το πλάνο του: Ένα πλάνο που είδαμε με μεγάλη επιτυχία και στην εθνική Σλοβενίας τα προηγούμενα χρόνια και που προσπάθησε να αφομοιώσει στους παίκτες που είχε στη διάθεσή του στην περασμένη σεζόν.

Το αν θα τα καταφέρει ή όχι θα το δούμε στην πορεία. Αδιαμφισβήτητα αυτό που είναι γνωστό τοις πάσι είναι πως ο Τζουλιάνι είναι ένα από τα ισχυρότερα ονόματα στην παγκόσμια προπονητική αγορά και αυτό το επιβεβαιώνει το βαρύ βιογραφικό του. Δεν είναι θέμα υποκειμενικής άποψης του υπογράφοντος, αλλά αντικειμενικών κριτηρίων.

Ο Ολυμπιακός επένδυσε σε έναν προπονητή σε βάθος διετίας και τώρα ο Ιταλός θα κληθεί να φτιάξει κάτι δικό του σε μια σεζόν που θα ξεκινήσει με αυξημένες προσδοκίες. Το σημαντικότερο είναι πως και ο ίδιος ο κόουτς έκρινε πως υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψει όπως επιθυμεί ώστε να επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή.

Αυτό που είναι σε θέση να γνωρίζει το athlosnews.gr και το αποκαλύπτει είναι πως η πολωνική Σκρα Μπελσάτοφ (τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας) έκανε δελεαστική πρόταση στον προπονητή του Ολυμπιακού για να αναλάβει τις τύχες της δίχως όμως να βρει ανταπόκριση.

Πώς προέκυψε όμως αυτό; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για το… ντόμινο που πήγε να δημιουργηθεί.

Η Περούτζια μετά από μια αποτυχημένη σεζόν αποφάσισε να χωρίσει τους δρόμους της με τον Νίκολα Γκρίμπιτς μετά από έναν χρόνο και έτσι ήρθε σε συμφωνία με τον μέχρι πρότινος προπονητή της πολωνικής Πρότζεκτ, Αντρέα Αναστάζι. Ο Ιταλός βρισκόταν σε επαφές με τη Σκρα Μπελσάτοφ αλλά εν τέλει προτίμησε την προοπτική της Περούτζια.

Ο πολωνικός σύλλογος απευθύνθηκε άμεσα στον προπονητή του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Τζουλιάνι, ωστόσο ο Ιταλός έκλεισε την… πόρτα με συνοπτικές διαδικασίες αφού είχε δώσει τον λόγο του στους Ερυθρόλευκους και προφανώς στη συγκεκριμένη φάση της καριέρας του η συγκεκριμένη προοπτική για να χτίσει κάτι καλό στην Ελλάδα με τους 30 φορές πρωταθλητές Ελλάδας, τον ικανοποιεί και με το παραπάνω.

Υπενθυμίζεται πως ο προπονητής των Ερυθρολεύκων πριν έρθει στη χώρα μας, είχε βρεθεί στην Πολωνία για λογαριασμό της Ρεσόβια.

Οι 9 φορές πρωταθλητές Πολωνίας δεν βρήκαν ανταπόκριση από τον Ιταλό και ήδη η ομάδα από το Μπελσάτοφ έχει στραφεί στον Ρουμάνο Τζόρτζε Κρέτσου που αποχώρησε από τη Ζάκσα (η οποία αλλάζει προπονητή για τρίτη φορά σε τρία χρόνια και έχοντας κατακτήσει δύο σερί Champions League). Ο Κρέτσου μάλιστα είχε προταθεί στην Περούτζια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς