19 C
Athens

Ολυμπιακός: Οι παίκτες που θέλει να κρατήσει τη νέα σεζόν κι αυτοί που δύσκολα θα μείνουν

Μια πρώτη εικόνα από τους ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες του Ολυμπιακού και τη νέα σεζόν, αλλά κι αυτούς που πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν στο Λιμάνι

Ο Ολυμπιακός σκέφτεται ήδη την επόμενη σεζόν, με μοναδικό σκοπό να διορθώσει τα φετινά κακώς κείμενα και να βάλει πλώρη για άλλη μια αντεπίθεση διάρκειας ώστε να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην κορυφή της βαθμολογίας.

Όσο οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε αναζήτηση τεχνικού διευθυντή αλλά και προπονητή, άλλο τόσο ανοίγει η κουβέντα για το ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν από το υπάρχον ρόστερ της ομάδας.

Η εικόνα των δανεικών του Ολυμπιακού και οι 7 που δύσκολα θα φορέσουν ξανά τα ερυθρόλευκα

Για την ώρα και εν αναμονή των αποφάσεων της διοίκησης αλλά και τα θέλω του νέου προπονητή, όποιος κι αν είναι αυτός τελικά, η κατάσταση συνεχώς διαφοροποιείται στη συγκεκριμένη συζήτηση, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ποιες είναι αυτές; Οι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει μέσα στο φετινό… χάος του ερυθρόλευκου ρόστερ και τα ονόματά τους έχουν περίοπτη θέση στο μπλοκάκι των παραμονών για του χρόνου.

Για να τα πάρουμε θέση – θέση, Πασχαλάκης και Τζολάκης θα αποτελέσουν και τη νέα σεζόν τη βάση των Πειραιωτών κάτω από την εστία, καθώς αμφότεροι θα παραμείνουν τιμώντας και το συμβόλαιό τους.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα στην άμυνα είναι λίγο πιο περίπλοκα, με τον Ροντινέι (από τις βασικές επιλογές) να είναι ο μόνος που έχει καπαρωμένη τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας. Τόσο Μπα – Σισέ, όσο Σωκράτης και Ρέαμπτσιουκ δεν είναι ξεκάθαρο το αν θα παραμείνουμε και του χρόνου πάρα τα όσα ισχύουν με τη διάρκεια των συμβολαίων τους. Φυσικά, ο Ραμόν υπολογίζεται κανονικά και στην καλοκαιρινή προετοιμασία θα κληθεί να αποδείξει ότι αξίζει την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία, ακόμα και για βασικός.

Στο μεσοεπιθετικό κομμάτι ξεχωρίζουν τέσσερα ονόματα ή με λίγα λόγια αυτοί με τους οποίους ο Ολυμπιακός επιθυμεί να χτίσει τις επιθετικές του βάσεις από τον Ιούλη και μετά.

Αυτοί είναι ο Ίνμπομ Χουάνγκ από τα χαφ, με τον Νοτιοκορεάτη να πολιορκείται από τις μεγάλες ομάδες της Ιταλίας, ο Κώστας Φορτούνης που αναζητά μετά από χρόνια μια ολοκληρωμένη σεζόν στα ερυθρόλευκα, ο Πεπ Μπιέλ που δεδομένα θα μείνει στο Λιμάνι και ο Σέντρικ Μπακαμπού, πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος φέτος.

Για τον τελευταίο δεν είναι τίποτα δεδομένο ακόμα, αλλά ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει και του το δείχνει εμπράκτως προτείνοντας του ήδη ανανεωμένο συμβόλαιο με καλύτερες απολαβές, ωστόσο στη γωνία περιμένουν πολλοί μνηστήρες έτοιμοι να τον… αρπάξουν μόλις ανοίξει το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Πάντως, με τα τωρινά δεδομένα ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο κι ας το συμβόλαιο του Κονγκολέζου στράικερ ολοκληρώνεται σε έναν μήνα από σήμερα…

Αναφορικά με τους… φευγάτους, αυτοί είναι σίγουρα οι Μπουτούτσι που δεν υπολογίζεται, Σέρτζι Κανός που όπως φαίνεται θα επιστρέψει στην Μπρέντφορντ, αν και θα γίνει η ύστατη προσπάθεια για την παραμονή του και Ντιαντιέ Σαμασέκου, η ρήτρα του οποίου από την Χόφενχαϊμ (11 εκατομμύρια ευρώ) είναι απαγορευτική. Βέβαια, δεν αποκλείεται μέχρις τις αρχές Ιουνίου να γίνει μια συζήτηση για την επέκταση του δανεισμού του και για τη σεζόν 2023/24.

Το ρόστερ με βεβαιότητα θα αδειάσει σε μεγάλο βαθμό, θα αλλάξει και θα ανανεωθεί.

Περισσότερα θα μπορούμε να πούμε, όμως, μετά την πρόσληψη αθλητικού διευθυντή και προπονητή από το πάνω ράφι, που δεν πρόκειται να καθυστερήσει περισσότερο…

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς