21.5 C
Athens

Η εικόνα των δανεικών του Ολυμπιακού και οι 7 που δύσκολα θα φορέσουν ξανά τα ερυθρόλευκα

Ο ΑΘΛΟΣ παρουσιάζει τα πεπραγμένα των δανεικών του Ολυμπιακού και τις πιθανότητές τους να φορέσουν ξανά τα ερυθρόλευκα: οι χαφ που περιμένουν, εκείνοι που δύσκολα θα γυρίσουν και η ξεχωριστή περίπτωση του Ζινκερνάγκελ

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μια σεζόν που θέλει να αφήσει για τα καλά πίσω του και να βγει ισχυρότερος με κινήσεις που θα πιστοποιήσουν πως έμαθε από τα λάθη του. Οι Ερυθρόλευκοι πέρα από τις αλλαγές προπονητών, χρησιμοποίησαν πολλούς παίκτες κατά τη διάρκεια της σεζόν αρκετοί εκ των οποίων δεν θα βρίσκονται στο επόμενο ρόστερ που θα χτιστεί και βάσει εισηγήσεων του νέου προπονητή.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που είτε έφυγαν κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, είτε μεσούσης της σεζόν για να βρουν χρόνο συμμετοχής μιας και δεν χωρούσαν στα πλάνα του εκάστοτε προπονητή.

Το athlosnews παρουσιάζει τα πεπραγμένα των δανεικών του Ολυμπιακού σε ομάδες της Super League και επιχειρεί να προσεγγίσει το… μέλλον όσων είναι να επιστρέψουν στο Ρέντη.

Οι χαφ που περιμένουν

Μαντί Καμαρά: Ο μέσος από τη Γουινέα δεν έχει συμπληρώσει ούτε 1000′ συμμετοχής με τη φανέλα της Ρόμα και σε γενικές γραμμές δεν επιλέχθηκε από τον Ζοζέ Μουρίνιο σε αρκετά παιχνίδια καταγράφοντας μόλις 20 συμμετοχές (κυρίως ως αλλαγή) με μία ασίστ. Ο 26χρονος αποτελεί ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον Ολυμπιακό και από τη στιγμή που δεν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του, θα επιστρέψει στο Ρέντη για να αποφασιστεί αν θα πάρει μια ευκαιρία ή αν θα αποχωρήσει οριστικά.

Ανδρέας Μπουχαλάκης: Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του 30χρονου διεθνή Κρητικού μέσου. Ο Ολυμπιακός τον παραχώρησε στην Κόνιασπορ όπου κατέγραψε εννέα συμμετοχές στο πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο που παραχωρήθηκε.

Μπαντιουνγκού Φαντιγκά: Ο Γάλλος μέσος ήταν όαση στον Ιωνικό και με τις ενέργειές του γλύκανε το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του. Ο 22χρονος στα περισσότερα παιχνίδια (29 συμμετοχές) έπαιξε στη θέση «8» και μέτρησε ένα γκολ και μία ασίστ αφήνοντας θετικές εντυπώσεις.

Αγκιμπού Καμαρά: Ο μέσος από τη Γουινέα έκανε 12 συμμετοχές ως δανεικός στον Ατρόμητο και σημείωσε τρία σημαντικά γκολ. Η επιστροφή του στο Ρέντη είναι βέβαιη και ο προπονητής θα αποφασίσει αν ο 21χρονος θα πάρει μια νέα ευκαιρία στα ερυθρόλευκα.

Μαμαντού Κανέ: Αν η Πάφος δεν αποφασίσει να αγοράσει τα δικαιώματα του 26χρονου, ο μέσος από τη Γουινέα θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής για το Λιμάνι. Ο Κανέ έχει εντυπωσιάσει τους Κύπριους με 35 συμμετοχές στις εγχώριες διοργανώσεις και τρία γκολ όντας πολύτιμος στον άξονα της ομάδας του.

Εκείνοι που δύσκολα θα βρεθούν στο ρόστερ της επόμενης σεζόν

Χένρι Ονιεκούρου: Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό στην Τουρκία και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της γειτονικής χώρας, η Αδάνα Ντεμίρσπορ είναι διατεθειμένη να τον αποκτήσει ενεργοποιώντας την οψιόν αγοράς του. Ο Ονιεκούρου μετρά 28 (δύο στο Κύπελλο) συμμετοχές με επτά γκολ και τρεις ασίστ στο πρωτάθλημα.

Αμπουμπακάρ Καμαρά: Ο Άρης δεν θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Μαυριτανού φορ όπως αποκάλυψε ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα. Ο Κροάτης νέος τεχνικός διευθυντής των Κίτρινων μίλησε για πειθαρχικά παραπτώματα και θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό μετά την εικόνα που έδειξε και στο τελευταίο ματς στο Χαριλάου όπου έμοιαζε ως ορκισμένος εχθρός των Πειραιωτών.

Πέπε: Μετά από διαδοχικούς δανεισμούς χωρίς να καταφέρει κάτι, ο 25χρονος Πορτογάλος χαφ κατέγραψε 16 συμμετοχές με την Καρταχένα στη Β’ Ισπανίας και απολογισμό πέντε ασίστ. Η ισπανική ομάδα δεν θα προλάβει τα πλέι οφ ανόδου αλλά ο Πέπε βρήκε σταθερότητα που του έλειψε στην Ανκαραγκιουτσού στο πρώτο μισό της σεζόν.

Μάξι Λοβέρα: Ο Αργεντινός κατέγραψε 25 συμμετοχές με δύο γκολ και μία ασίστ στον Ιωνικό που υποβιβάστηκε αλλά δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του όπως ο Φαντιγκά. Δύσκολα, ακόμα και με την έλευση του νέου προπονητή, θα βρει μια θέση στο νέο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ζοάο Καρβάλιο: Με 32 αναμετρήσεις στα πόδια του με τη φανέλα της Εστορίλ (τρία γκολ, δύο ασίστ), ο Πορτογάλος επιτελικός μέσος παρότι διατηρεί συμβόλαιο ως το 2025, έχει πιθανότητες να παραμείνει στην πατρίδα του καθώς τόσο η ομάδα που αγωνίζεται όσο και άλλες στο εγχώριο πρωτάθλημα παρακολουθούν ζεστά την περίπτωσή του.

Πιέρ Κούντε: Ο Καμερουνέζος μέσος παραχωρήθηκε στην Μπόχουμ μεσούσης της σεζόν κι έπαιξε σε 14 ματς κυρίως ως αλλαγή (385′). Η γερμανική ομάδα είναι στη 15η θέση με δύο αγωνιστικές να απομένουν (αντιμετωπίζει και την ουραγό Χέρτα) και κυνηγάει την παραμονή. Εφόσον μείνει στην κατηγορία, θα ενεργοποιηθεί η οψιόν του Κούντε και ο Καμερουνέζος θα αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή από τον Ολυμπιακό.

Αχμέντ Χασάν: Η θητεία του Αιγύπτιου φορ στην Αλάνιασπορ ολοκληρώθηκε με 11 γκολ και μια ασίστ σε 26 αναμετρήσεις και οι Τούρκοι δεν τον διατηρούν στο ρόστερ τους (αποχώρησε και νωρίτερα λόγω σοβαρού τραυματισμού). Ο 30χρονος θα επιστρέψει για να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ειδικά κιόλας αν ο Μπακαμπού συνεχίσει να φορά τα ερυθρόλευκα.

Οι δύο αριστεροί μπακ και το ερωτηματικό με Ζινκερνάγκελ

Ο Φώτης Κίτσος είναι ένα από τα ταλέντα που μπόρεσαν να αφήσουν θετικές εντυπώσεις στον δανεισμό τους και ικανοποίησε στην Ομόνοια με την παρουσία του (30 συμμετοχές / 2.112′), με τον 20χρονο αριστερό μπακ να συγκεντρώνει πιθανότητες να παραχωρηθεί εκ νέου με τον ίδιο τρόπο για να πάρει κι άλλα παιχνίδια στα πόδια του.

Ίδια θέση αλλά λιγότερες συμμετοχές για τον Ντορόν Λάιντνερ που τραυματίστηκε σοβαρά στην Αυστρία με την Αούστρια Βιέννης πάνω που έβρισκε ρυθμό. Ο Ισραηλινός διεθνής αριστερός μπακ πρόλαβε να καταγράψει 821′ συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ στο πρωτάθλημα στο β’ μισό της σεζόν που παραχωρήθηκε και ο Ολυμπιακός θα αξιολογήσει την πρόοδό του στην προετοιμασία του καλοκαιριού.

Η περίπτωση του Φιλίπ Ζινκερνάγκελ είναι αρκετά διαφορετική. Ο Δανός μεσοεπιθετικός έλαμψε στη Σταντάρ Λιέγης με 27 συμμετοχές και απολογισμό 10 γκολ και δύο ασίστ και έχει αφήσει τα πάντα στο χέρι του Ολυμπιακού. Αν και έχει εκφράσει την άποψη πως θα ήθελε να παραμείνει στους Βέλγους γιατί έχει αισθανθεί καλά, φαίνεται πως θα περάσει από το Ρέντη για να αξιολογηθεί από τον νέο προπονητή. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει το γκολ και σίγουρα ο συγκεκριμένος δανεισμός τον βοήθησε να βρει ρυθμό και αυτοπεποίθηση σε έναν ρόλο επιτελικού μέσου/δεύτερου επιθετικού που του ταίριαξε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς