23.1 C
Athens

Παλίκουτσα για όλους και για όλα: Η απόφαση για Τερζή, η μεταγραφή του Πάλμα και ο φευγάτος Καμαρά

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη άνοιξε τα χαρτιά του για τη νέα σεζόν και μεταξύ άλλων προανήγγειλε την επιστροφή του Αμπουμπακάρ Καμαρά στον Ολυμπιακό, την πώληση του Πάλμα αλλά και τη μικρή αύξηση του μπάτζετ

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης προχώρησε ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα, νέος αθλητικός διευθυντής του Άρη.

Ο Κροάτης αναφέρθηκε στα καυτά ζητήματα του συλλόγου μια μέρα μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν με την ισοπαλία στη Λεωφόρο και με φόντο την επόμενη χρονιά, στην οποία οι Κίτρινοι θα πρέπει να διορθώσουν πολλά για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση.

Ο Παλίκουτσα δεν δίστασε στα λόγια του. Τα είπε έξω από τα δόντια για τα περισσότερα ζητήματα κι έδωσε απαντήσεις τόσο για το ζήτημα της αναμενόμενης μεταγραφής του Πάλμα το ερχόμενο καλοκαίρι όσο και για το μέλλον του Αμπουμπακάρ Καμαρά στο Χαριλάου.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η απόφαση για την παραμονή του Τόλη Τερζή στον πάγκο της ομάδας πάρθηκε από κοινού με τον πρόεδρο της ομάδας, Θόδωρο Καρυπίδη.

Αναλυτικά ένα μέρος των δηλώσεών του:

“Αποφάσισα μαζί με τον πρόεδρο. Ηταν μία κοινή απόφαση. Παρακολουθώ τις προπονήσεις του, Δουλεύει με πάθος, αφοσίωση. Μίλησα και με τους παίκτες. Ολοι μου είπαν πολύ καλά λόγια για τις προπονήσεις του και την ανάλυση που κάνει, για τη δική μας ομάδα και τον αντίπαλο.

Έχω κάνει και τη σχετική μου έρευνα όλο αυτό το διάστημα. Ετσι αποφασίσαμε να του δώσουμε την ευκαιρία να ξεκινήσει από την αρχή. Θα γίνουν προσθήκες στο τεχνικό τιμ. Θα του δώσουμε όλα τα εχέγγυα. Επαγγελματικά στελέχη. Να εκσυγχρονίσουμε το τεχνικό τιμ. Ο Τερζής αξίζει αυτή την ευκαιρία. Φέτος είχαμε τρεις προπονητές.

Το γεγονός ότι η ομάδα τερμάτισε 5η, δείχνει κάτι. Τα προηγούμενα χρόνια και φέτος ο πρόεδρος έκανε μεγάλη επένδυση σε προπονητές αλλά στο τέλος η ομάδα δεν είχε την πρόοδο που περίμενε. Οπότε η απόφασή μας είναι τα χρήματα αυτά να επενδυθούν μέσα στην ομάδα, για την ενδυνάμωση της, μαζί με τις προσθήκες στο τεχνικό τιμ.

Πέρα από αυτό, πέρυσι πουλήσαμε έναν παίκτη 5 εκατ. ευρώ. Φέτος θέλουμε να το αυξήσουμε στα 6 εκατ. Να έχουμε παίκτες με μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία. Θα κοιτάξουμε να αναβαθμίσουμε την ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Το μπάτζετ θα είναι περίπου ίδιο και υπάρχει η διαβεβαίωση από τον πρόεδρο ότι θα το ανεβάσει εφόσον χρειαστεί”.

Για την ενδεχόμενη πώληση Πάλμα είπε: “Δεν υπάρχει μόνο η Σκωτία. Φέτος έκανε καλά παιχνίδια, Υπάρχει επίσης ενδιαφέρον από Βόρεια και Νότια Αμερική. Ισχυρές ομάδες. Θα περιμένουμε. Ο παίκτης θέλει να πάρει την καλύτερη απόφαση για αυτόν. Θα ξεκουραστεί και θα ετοιμαστεί για τη νέα σεζόν. Έχουμε θέσει ένα συγκεκριμένο ποσό και δεν θα πέσουμε. Είναι πολύ καλός ώστε να τον πουλήσουμε για… ψίχουλα. Μπορεί να εξελιχθεί κι άλλο. Θα δούμε τι θα φέρουν οι επόμενες μέρες. Δεν είμαστε ακόμα σε φάση που μπορεί να τελειώσει άμεσα η πώλησή του.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα τον… ξεπουλήσουμε”.

Για την οψιόν αγοράς του Καμαρά: “Δεν θα την ενεργοποιήσουμε. Μπορώ να βρω έναν παίκτη καλύτερο και με λιγότερα χρήματα”, ενώ υπογράμμισε ότι: “Όταν ήρθα εδώ, από τις πρώτες μέρες διαπίστωσα πειθαρχικά ζητήματα. Δεν ήταν εύκολο όμως για τον προπονητή να πάρει τις αποφάσεις που έπρεπε εν μέσω υποχρεώσεων. Υπήρχαν περιπτώσεις που έπρεπε να τιμωρηθούν πέντε παίκτες αλλά είχαμε θέματα και τον Βόλο κοντά.

Ήταν πράγματα που έπρεπε να μετρήσει και να πάρει τις αποφάσεις του. Ο προπονητής μιλούσε με τους παίκτες, όπως και εγώ. Εχουν επιβληθεί πρόστιμα. Υπήρχαν παίκτες που ήταν σε λάθος μέρος τη λάθος ώρα. Τέτοιες συμπεριφορές μεταφέρονται μέσα στο γήπεδο. Παίκτες με γεμάτα βιογραφικά που όμως δεν μπήκαν στο… πετσί της ομάδας.

Δεν έγιναν ηγέτες με βάση τα βιογραφικά τους. Θα ήθελα… 20 Νταρίντα στην ομάδα αλλά δεν είναι εύκολο. Το πρόβλημα το έχω διαπιστώσει. Είναι κάτι που θα το διορθώσουμε από τώρα και δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον”.

Για την απόκτηση Ελλήνων παικτών: “Μιλάω με δύο παίκτες. Δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι.. Ο Άρης είναι ελληνική ομάδα, άρα χρειάζεται Έλληνες παίκτες. Θέλει χρόνο. Πρέπει όμως να το θέλουν και οι δύο πλευρές.

Όπως παράλληλα θέλουμε να αναδείξουμε παίκτες από τις ακαδημίες μας. Θέλουμε Έλληνες αλλά να είναι και ικανοί Όταν μιλάς με έναν παίκτη, με το περιβάλλον του, νιώθεις εάν ο Άρης είναι προτεραιότητα για αυτόν. Εαν δεν είναι… τέλος. Θέλουμε παίκτες που θα έχουν ως πρώτη επιλογή την ομάδα μας”.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς