27.7 C
Athens

«Κληρώνει» σήμερα για την έδρα του… ταλαιπωρημένου τελικού κυπέλλου

Θα τελειώσει σήμερα το ταξίδι αναζήτησης έδρας για τον τελικό κυπέλλου; Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ συνεδριάζει με στόχο να βγει επιτέλους... λευκός καπνός

Από χίλια και… πλέον κύματα έχει περάσει η έδρα του τελικού κυπέλλου, με την ΕΠΟ να έχει μετατρέψει την υπόθεση εύρεσης γηπέδου σε σενάριο ψυχολογικού θρίλερ.

Οι φυσικοί πρωταγωνιστές, οι παίκτες των φιναλίστ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα, καθώς περιμένουν να μάθουν σε ποια πόλη, εντός ή εκτός Ελλάδας, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, τη στιγμή που ακόμα και η ημερομηνία της 24ης Μαΐου τίθεται εν αμφιβόλω.

Η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας επρόκειτο να συνεδριάσει την περασμένη Κυριακή, η συνάντηση μετατέθηκε για τη Δευτέρα και τη Δευτέρα αναβλήθηκε για το μεσημέρι (14.00) της Παρασκευής, με την ελπίδα ότι στο πέρας της συζήτησης θα βγει… λευκός καπνός.

Η παρωδία συνεχίζεται: Νέα αναβολή από την ΕΠΟ για το θέμα της έδρας του τελικού

Το Πανθεσσαλικό παρουσιάστηκε αρχικά ως το φαβορί για τη φιλοξενία του αγώνα, αλλά ο… ξενοδόχος Αχιλλέας Μπέος έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση την απουσία κόσμου και τη διεξαγωγή του ματς μόνο με ονομαστικές προσκλήσεις, όρο που δε δέχθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Η απομάκρυνση του Βόλου οδήγησε τον τελικό στο μακρύ της ταξίδι χωρίς προορισμό, καθώς πρώτα έβαλε -ανεπιτυχή- υποψηφιότητα για κοσμοπολίτικες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, η Μελβούρνη και το Βερολίνο, συνέχισε εντός συνόρων σε πιο… ταπεινά μέρη, με υποψήφιους το Αγρίνιο, τη Λάρισα, τη Λαμία και το Ηράκλειο, πριν βγει στον δρόμο για τα Βαλκάνια, περνώντας από Σερβία, Πολωνία, Αλβανία και Ρουμανία.

Η ΕΠΟ ισχυρίζεται πως έχει λάβει θετική απάντηση από τις τρεις τελευταίες χώρες, ωστόσο πρόθεσή της είναι να εξαντλήσει τις εντός των συνόρων επιλογές, για να αποφευχθούν περαιτέρω έξοδα και ταλαιπωρία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς