26.1 C
Athens

Daily Mail: Πιθανή η αλλαγή έδρας στον τελικό του CL αν υπάρξουν αναταραχές στις τουρκικές εκλογές

Το κλίμα στην Τουρκία μετά τις εθνικές εκλογές προβληματίζει την UEFA ενόψει του τελικού του Champions League - Στο προσκήνιο... κλασικά η Πορτογαλία

Πιθανότητα αλλαγής της έδρας του τελικού του Champions League αποκαλύπτει η Daily Mail, με την Κωνσταντινούπολη να κινδυνεύει για μία ακόμα χρονιά να χάσει μέσα από τα χέρια της τη διοργάνωση του αγώνα.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό της ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, η UEFA έχει έρθει σε μια πρώτη επαφή με την πορτογαλική ομοσπονδία, προκειμένου να λειτουργήσει ξανά ως… σωτήρας της τελευταίας στιγμής αν κριθεί απαραίτητη η μεταφορά του τελικού στη Λισαβόνα, ανάλογα με την εξέλιξη των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο στάδιο Ατατούρκ στις 10 Ιουνίου, ωστόσο υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για το κλίμα που θα επικρατεί στη χώρα στην περίπτωση που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο ηττημένος των εκλογών. Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν σκληρό αγώνα ανάμεσα στον Ερντογάν και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή. Αν χρειαστεί και δεύτερος γύρος, αυτός θα γίνει στις 28 Μαΐου, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν οι δύο φιναλίστ μπουν στο στάδιο για το ματς τροπαίου και η UEFA προβληματίζεται ιδιαίτερα για το σενάριο η πόλη να βρίσκεται σε αναβρασμό ανάλογα με το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης.

Η Κωνσταντινούπολη έχει ήδη χάσει δύο φορές την ευκαιρία να φιλοξενήσει τον τελικό, καθώς λόγω Covid τόσο το 2020 όσο και το 2021 η έδρα άλλαξε την τελευταία στιγμή και μεταφέρθηκε στην Πορτογαλία, σε Λισαβόνα και Πόρτο αντίστοιχα. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η UEFA απεύχεται να χρειαστεί να καταφύγει στο plan b, καθώς αυτό θα σημαίνει πολλές αλλαγές λίγο πριν τον αγώνα, ωστόσο βασικό της μέλημα αποτελεί η ασφάλεια των φιλάθλων, κάτι που δε θα μπορεί να εγγυηθεί στο ενδεχόμενο τεταμένου κλίματος στην Τουρκία.

Ερντογάν: Η αλλαγή της έδρας του τελικού οφείλεται σε πολιτική απόφαση

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς