18 C
Athens

«Κλειδώνει» στην Κωνσταντινούπολη ο τελικός του Champions League το 2023

Στην Κωνσταντινούπολη θα διεξαχθεί ο τελικός του Champions League τη σεζόν 2022/23, με την UEFA να το ανακοινώνει επίσημα στις 9 Ιουλίου μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με την ισπανική «AS».

Μέσα σε δύο χρόνια η Τουρκία έχει καταφέρει να δεχθεί τρία «άκυρα» από την UEFA. Η πανδημία του κορωνοϊού και η εξελίξεις στη γείτονα χώρα, άλλαξαν τα δεδομένα και οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να ακυρώσει τη διεξαγωγή του τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, που είχε εξ αρχής οριστεί στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται μάλιστα, για τη δεύτερη χρονιά που συμβαίνει αυτό, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Αν και η UEFA σκεφτόταν αρχικά να ορίσει την Τουρκία ως οικοδέσποινα χώρα για τη διοργάνωση, ώστε να την αποζημιώσει παράλληλα και για τις συνεχόμενες απώλειες του Champions League, εν τέλει αυτό δεν συνέβει.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη (3/6) η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ανακοίνωσε πως τελικά θα διεξαχθεί στο «Windsor Park» στο Μπέλφαστ, με την Τουρκία να μένει για μία ακόμα φορά στα κρύα του λουτρού.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «AS» ο τελικός του Champions League της επόμενης σεζόν αναμένεται να διεξαχθεί, εκτός απροόπτου στο «Ατατούρκ», με την ανακοίνωση να αναμένεται στις 9 Ιουλία μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της UEFA.

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σχεδιάζει επίσης, να οργανώσει και τις κληρώσεις για το Champions League και το Europa League των δύο επόμενων σεζόν (2021/22, 2022/23) στη γείτονα χώρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς