22.6 C
Athens

GP Μαϊάμι: Θρίαμβος του υπέροχου Φερστάπεν, δυναμίτης ξανά η Red Bull!

Για 4η φορά στα 5 πρώτα φετινά Grand Prix η Red Bull έκανε το 1-2 με τον Μαξ Φερστάπεν να πανηγυρίζει την 3η του νίκη με μια σπουδαία εμφάνιση στο Μαϊάμι

Η Red Bull συνεχίζει ακάθεκτη από εκεί που σταμάτησε στο Μπακού: στο GP του Μαϊάμι έκανε το 1-2 με τη διαφορά πως αυτή τη φορά νικητής αναδείχθηκε ο Μαξ Φερστάπεν με μια απίθανη εμφάνιση αφού εκκίνησε από την 9η θέση!

Ο Ολλανδός δις παγκόσμιος πρωταθλητής στον 47ο γύρο (δέκα πριν το τέλος) προσπέρασε τον Σέρχιο Πέρες (που ήταν νικητής στο Μπακού) και κατέλαβε την πρώτη θέση του βάθρου αφήνοντας στη 2η τον Μεξικανό (που είχε κατακτήσει την pole position) και στην 3η τον Φερνάντο Αλόνσο (στο βάθρο μετά από απουσία ενός αγώνα).

Ράσελ και Σάινθ έκλεισαν την πρώτη πεντάδα με τον Χάμιλτον να προσπερνά στον 55ο γύρο τον Λεκλέρ που κατέληξε 7ος σε ένα ακόμα Grand Prix που δεν εξελίχθηκε ιδανικά για τη Ferrari (μόλις ένα βάθρο φέτος). Γκασλί, Οκόν και Μάγκνουσεν συμπλήρωσαν τη 10άδα.

Για τον Φερστάπεν αυτή ήταν η 3η φετινή νίκη και η δεύτερη σερί χρονιά που πανηγυρίζει την πρώτη θέση στο Μαϊάμι. Ο Ολλανδός αύξησε τη διαφορά και φυσικά πήρε και τον ταχύτερο γύρο από τον Σέρχιο Πέρες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς