17 C
Athens

GP Αζερμπαϊτζάν: Ο Πέρες νικητής, επιβλητική η Red Bull στο Μπακού

Η Red Bull έκανε άνετα το 1-2 στο Μπακού με τον Σέρχιο Πέρες να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, την ώρα που ο Σαρλ Λεκλέρ το μόνο που κατάφερε ήταν να μπει στο βάθρο

Μετά το σπριντ, ο Σέρχιο Πέρες επιβεβαίωσε και στον αγώνα το εξαιρετικό τριήμερο του και ξεκινώντας από την 3η θέση πανηγύρισε τη νίκη στο Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν. Στο 1-2 η Red Bull με τον Μαξ Φερστάπεν δεύτερο, τρίτος ο Σαρλ Λεκλέρ που παρά το γεγονός πως ξεκίνησε πρώτος δεν μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τους Ταύρους.

Η εκκίνηση εξελίχθηκε χωρίς κάποιο απρόοπτο, με την κατάταξη να μην αλλάζει στις πρώτες θέσεις. Στον τέταρτο γύρο ήρθε η ώρα για το προσπέρασμα του Μαξ Φερστάπεν πάνω στον Σαρλ Λεκλέρ, για να ακολουθήσει δύο γύρους αργότερα ο Πέρες.

Ο νικητής του αγώνα καθορίστηκε ουσιαστικά στον 10ο γύρο, όπου ο Ολλανδός μπήκε για το πρώτο πιτ στοπ του. Κι αυτό γιατί αμέσως μετά ο Ντε Βρις εγκατέλειψε και στην πίστα βγήκε αυτοκίνητο ασφαλείας. Έτσι οι Πέρες και Λεκλέρ έκαναν ένα «δωρεάν» πιτ στοπ και βρέθηκαν μπροστά από τον Φερστάπεν.

Με την επανεκκίνηση ο Παγκόσμιος πρωταθλητής προσπέρασε τον Μονεγάσκο, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ μέχρι το τέλος να πιάσει τον Μεξικανό. Άλλα απρόοπτα δεν υπήρξαν κι έτσι ο Πέρες πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη φέτος, τη δεύτερη νίκη στο Αζερμπαϊτζάν στην καριέρα του και μείωσε την απόσταση στη βαθμολογία από τον πρώτο Φερστάπεν.

Ο Λεκλέρ από την άλλη δεν μπορεί να αισθάνεται απογοητευμένος, καθώς έδειξε σημάδια ανάκαμψης και ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο.

Την πρώτη πεντάδα έκλεισαν οι δύο Ισπανοί, Αλόνσο και Σάινθ.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς