25.1 C
Athens

Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής από τον Μανούσο: «Τα λεφτά δεν γεμίζουν τον χρόνο που χάνεις από την οικογένειά σου» (vid)

Η Λαμία θα κυνηγήσει δύο αποτελέσματα στην έδρα του Ιωνικού την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ για να εξασφαλίσει την παραμονή της στη Super League.

Μετά το 1-1 κόντρα στον Λεβαδειακό, ο Γιώργος Μανούσος ουσιαστικά αποχαιρέτησε την ομάδα του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο επιθετικός της Λαμίας όντας φορτισμένος προχώρησε σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής για τον χαμένο χρόνο από την οικογένειά του στην οποία θέλει να δώσει προτεραιότητα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δυστυχώς σήμερα δεν καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θα τελειώναν την παραμονή. Παίζαμε με μια ομάδα που είχε τον ίδιο στόχο, αλλά τουλάχιστον καταφέραμε και πήραμε έναν βαθμό στο τέλος και πάμε για δύο αποτελέσματα στην έδρα του Ιωνικού».

Για τον Ιωνικό: «Θα προετοιμαστούμε από αύριο και θα πάμε με το ίδιο πλάνο και το ίδιο σκεπτικό. Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά όποιος κάνει λιγότερα λάθη και είναι πιο συγκεντρωμένος, θα πάρει την παραμονή».

Για το μέλλον του: «Ίσως ήταν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι μου με την Λαμία. Ίσως πρέπει να κοιτάξω διαφορετικά το μέλλον μου από εδώ και πέρα. Έχουμε μια εβδομάδα ακόμα, αλλά έχω ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου σε συνεννόηση με την οικογένεια μου ότι μάλλον αυτή ήταν η τελευταία φορά που αγωνίστηκα μπροστά στον κόσμο της Λαμίας. Ευχαριστώ πολύ για όλα τον κόσμο, για την αγάπη που πήρα και να είναι σίγουροι πως και το άλλο Σάββατο θα δώσουμε το 100% για να παραμείνουμε στην κατηγρία. Το αξίζει η προσπάθεια μας, το αξίζει ο κόσμος μας που σήμερα ήταν 12ος παίκτης. Μακάρι να συνεχίσουν να γεμίζουν το γήπεδο, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για τον πρόεδρο. Γιατί συνεχίζει και στηρίζει το σύλλογο και δεν παίρνει την στήριξη που πρέπει.

Ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να έχει ένα πλάνο στο κεφάλι του. Εδώ και ενάμιση χρόνο έχω βάλει ως προτεραιότητα μου την οικογένεια μου, με την οποία λόγω δουλειάς δεν ζούμε μαζί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αυτό μας έχει κουράσει. Πρέπει να ξεχωρίζουμε το επαγγελματικό από το οικογενειακό. Αυτή την στιγμή η οικογένεια μου λοιπόν, είναι η προτεραιότητα μου. Έχω χάσει πάρα πολύ χρόνο μαζί τους και αυτό δεν το γεμίζουν ούτε τα λεφτά, ούτε το ποδόσφαιρο σε επίπεδο Super League. Κάποιες φορές πρέπει να σκεφτόμαστε πότε είναι η αρχή του τέλους στον επαγγελματικό χώρο που είμαστε. Αυτό δεν σημαίνει ότι φεύγω από το ποδόσφαιρο γενικότερα. Έχω κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου. Θα δούμε…

Ο απλός κόσμος νομίζει ότι ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής κλωτσάει μια μπάλα μία ώρα κάθε μέρα και δύο ώρες το Σαββατοκύριακο. Δεν είναι έτσι. Για να είσαι ποδοσφαιριστής στερείσαι πάρα πολλά πράγματα για πολλά χρόνια. Με την θέληση σου βέβαια, αλλά δίπλα σου τα στερούνται και οι δικοί σου άνθρωποι. Ήμουν πολύ μικρός όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο ο πατέρας μου στα 26 του. Τον έζησα μόνο προπονητικά τότε και ήταν και πάλι δύσκολο».

Για τις στιγμές που κρατάει από τα 18 χρόνια επαγγελματικής καριέρας: «Μιας και είμαστε στην Λαμία, μακάρι το άλλο Σάββατο να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την παραμονή. Είναι πολλές οι δυνατές στιγμές που έχω κρατήσει. Τα ευρωπαϊκά ματς με τον Ατρόμητο, η άνοδος με την Καλλονή για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία… Αλλά έχω ζήσει και πολλές πίκρες και λύπες. Και αυτά είναι που σε κάνουν δυνατό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς