12 C
Athens

Η Λαμία υποβίβασε τον Λεβαδειακό με γκολ στο 93′ (hls)

Με γκολ του Τόσιτς στο 93', η Λαμία ισοφάρισε (1-1) και υποβίβασε τον Λεβαδειακό ενώ τώρα θα δώσει τελικό παραμονής κυνηγώντας δύο αποτελέσματα κόντρα στον Ιωνικό την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ

Ο Λεβαδειακός έπαιζε ένα από τα τελευταία του χαρτιά και βρέθηκε κοντά στο να μείνει ζωντανός. Οι Βοιωτοί προδόθηκαν όμως στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» και το τελικό 1-1 σε συνδυασμό με τον βαθμό που απέσπασε ο Ιωνικός κόντρα στον ΟΦΗ, υποβιβάστηκαν από την προτελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ και επιστρέφουν στη Super League 2 μετά από έναν χρόνο.

 

Από την άλλη, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου θα διεκδικήσει την παραμονή της στη Νεάπολη την τελευταία αγωνιστική. Θέλει δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) για να ρίξει και τον Ιωνικό, διαφορετικά με νίκη της ομάδας της Νίκαιας θα στείλει στη δεύτερη κατηγορία τους Φθιώτες.

 

Το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα δίκαιο, αφού η Λαμία είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες με τον Γκροφ να γίνεται ήρωας για τον Λεβαδειακό με επέμβαση στο τετ α τετ με τον Νούνιες στο 28′ αλλά και με την απόκρουση στην εκτέλεση πέναλτι του Μεδίνα, σε πέναλτι που κέρδισε ο Κολομβιανός στο 40′ από ανατροπή του Παζ.

Οι δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες χάθηκαν και ο Λεβαδειακός στη μία που του παρουσιάστηκε ευστόχησε. Ο Γιαννιώτας ανατράπηκε από τον Τζανδάρη στο 45′, το πέναλτι σφυρίχτηκε και ο Νίκας από την άσπρη βούλα έκανε το 0-1 απέναντι στον Κοσέλεφ.

Οι γηπεδούχοι δεν έφτιαξαν τρομερά μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος και ο Γκροφ ήταν πιο… χαλαρός στην εστία του. Μάλιστα, ο Λεβαδειακός άγγιξε το 0-2 με το σουτ του Σακό όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στο 82′ ο άτυχος φορ των Βοιωτών αποχώρησε με τραυματισμό στην κλείδα.

Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ κι άρχισε να πιέζει με αποτέλεσμα να δικαιωθεί στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν από το γύρισμα του Τσούκαλου ο Τόσιτς με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-1 και έστειλε στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου τον Λεβαδειακό.

ΛΑΜΙΑ (Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Αμπάντα, Τζανδάρης (62′ Τσούκαλος), Νούνιες (55′ Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (69′ Τόσιτς), Μεδίνα (69′ Μανούσος), Στάνκο, Σλίβκα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Πετράκης): Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Παναγιώτου, Πας, Χάμοντ, Μεχία (90+2′ Συμελίδης), Νίκας, Βρακάς, Γιαννιώτας (90+2′ Ντεντάκης), Γερεμέγεφ (46′ Σακό / 82′ λ. τρ. Μπελμόντ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς