15 C
Athens

Η ΚΕΔ βάζει στο κάδρο Έλληνες διαιτητές για τα εναπομείναντα παιχνίδια πρωταθλήματος!

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι έτοιμη να προκαλέσει ακόμα περισσότερο (μετά τον ορισμό του Φωτιά στο Άρης - ΑΕΚ) καθώς σκέφτεται σοβαρά να ορίσει Έλληνες διαιτητές στα εναπομείναντα ντέρμπι του πρωταθλήματος με «πρόσχημα» την αναβολή της 9ης αγωνιστικής

Νέα δεδομένα δημιουργεί η αναβολή της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ μετά τη μαζική διασπορά κορωνοϊού στον Παναθηναϊκό. Το πρώτο ζήτημα είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των τριών αναμετρήσεων, κάτι που θα αποφασιστεί στο έκτακτο Δ.Σ. το πρωί της Κυριακής (7/5).

Το δεύτερο που είναι το πιο κομβικό κι αυτό που θα προκαλέσει δεδομένα αντιδράσεις είναι ο ορισμός των διαιτητών.

Ήδη η ΚΕΔ προκάλεσε με τον ορισμό του Φωτιά στο Άρης – ΑΕΚ παρότι οι Κίτρινοι δεν διαμαρτυρήθηκαν, ενώ τώρα ετοιμάζεται να βάλει ακόμα μεγαλύτερο μπουρλότο καθώς κάνει σκέψεις για Έλληνες διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν (και στα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός – Άρης).

Το πρόβλημα βέβαια ξεκινά από το ντέρμπι του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό καθώς ο Φέλιξ Μπριχ δεν θα βρίσκεται στη χώρα και φαντάζει δύσκολο να προγραμματίσει ταξίδι μέσα στην εβδομάδα για να το διευθύνει. Παράλληλα, η UEFA διεμήνυσε πρόσφατα πως δεν θα βοηθήσει στο να έρθουν διαιτητές ξένοι elite ή Α’ κατηγορίας μετά τα όσα έχουν συμβεί με τους αξιωματούχους της στο φετινό πρωτάθλημα.

Θα μπει σε διαδικασία η ΚΕΔ και ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ να κάνουν αυτό που είχε συμφωνηθεί; Μοιάζει δύσκολο και ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως σιγά-σιγά ήδη κάνει τα πρώτα βήματα (όχι τόσο διακριτικά είναι η αλήθεια) ώστε να επιστρέψουν οι Έλληνες διαιτητές στους ορισμούς. Κι εφόσον ισχύσει αυτό, τότε οι (δικαιολογημένες) αντιδράσεις θα γίνουν εντονότερες στο πρωτάθλημα-παρωδία της φετινής σεζόν, πάντα υπό τις ευλογίες της ΕΠΟ των «εξυγιαντών».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς