20.2 C
Athens

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0: Οι Ερυθρόλευκοι χάλασαν τα κιτρινόμαυρα σχέδια για μοναξιά στην κορυφή (vid)

Ερυθρόλευκο μπλόκο στην Ένωση και η μάχη του τίτλου μένει ορθάνοιχτη: Ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα στην OPAP Arena και στέρησε στην ΑΕΚ την ευκαιρία να μείνει μόνη στην κορυφή

Ο Ζοζέ Ανιγκό τόνιζε πως ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα στα εναπομείναντα παιχνίδια του τόσο για την 3η θέση όσο και για την ιστορία του συλλόγου. Οι Ερυθρόλευκοι κράτησαν στο μηδέν την ΑΕΚ στην OPAP Arena (0-0) και παρότι είχαν ευκαιρίες κρατούν τελικά μόνο τον βαθμό με την Ένωση να είναι η πραγματικά μεγάλη χαμένη από τη στιγμή που και ο Παναθηναϊκός άφησε βαθμούς.

 

Η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό φρόντισε να κλείσει όλα τα επιθετικά όπλα της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος και μάλιστα η μεγαλύτερη στιγμή ανήκε στους Ερυθρόλευκους όταν στο 21′ η απίθανη οβίδα του Μπακαμπού ανάγκασε τον Αθανασιάδη να διώξει σε κόρνερ. Ουσιαστικά μεγάλες και κλασικές ευκαιρίες δεν υπήρξαν.

Τα πάντα άλλαξαν στο β’ μέρος με τον Ολυμπιακό να αγγίζει στο 57′ το 0-1: ο Σαμασέκου έπιασε το δυνατό σουτ, ο Αθανασιάδης έδιωξε πλάγια αλλά ο Μπιέλ από πλεονεκτική θέση πήρε το ριμπάουντ κι αστόχησε σε κενή εστία!

Ο Κασάμι είχε χαμένο τετ α τετ (τον πρόλαβε ο Άμραμπατ!) ενώ το γκολ του Μπακαμπού στο 69′ ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ.

Η ΑΕΚ εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Τζολάκη και έψαξε τις ευκαιρίες αλλά ο διεθνής τερματοφύλακας ενέπνεε τεράστια εμπιστοσύνη στους αμυντικούς του, οι οποίοι έκλεισαν καλά και απέτρεψαν τους παίκτες του Αλμέιδα να βρουν γκολ.

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Διαιτητής: Μπριζάρ (ΓΑΛ)

Κίτρινες: – / Ροντινέι, Μπακαμπού, Χουάνγκ, Τζολάκης

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (81΄ Φερνάντες), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (60΄ Πινέδα), Άμραμπατ (90+3΄ Ζίνι), Γκατσίνοβιτς (81΄ Ελίασον), Τσούμπερ (60΄ Μάνταλος), Γκαρσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα (46΄ Ντόι), Ρέαμπτσουκ, Σαμασέκου (76΄ Κασάμι), Εμβιλά, Χουάνγκ (89΄ Βρουσάι), Μπιέλ (64΄ Μασούρας), Φορτούνης, Μπακαμπού (76΄ Ελ Αραμπί).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς