21 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1: Ο τίτλος περνά από το Καραϊσκάκη (vid)

Ο Μπράντον Τόμας σίγησε τη Λεωφόρο αλλά η γκέλα της ΑΕΚ βοήθησε τους Πράσινους να κρατήσουν την πρώτη θέση στην ισοβαθμία - Νίκη στο Καραϊσκάκη θέλει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να είναι αγκαλιά με τον τίτλο

Η αγωνία για τον Παναθηναϊκό θα παραμείνει μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι Πράσινοι έμειναν στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και πλέον για να εξαρτώνται από την τύχη τους – ειδικά μετά το 0-0 της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό – χρειάζονται νίκη απαραίτητα στο Καραϊσκάκη κόντρα στους Ερυθρόλευκους.

 

Η επιλογή του 4-4-2 δεν αποδείχθηκε – εκ του αποτελέσματος και βάσει των ευκαιριών – κακή παρότι οι Πράσινοι άφησαν βαθμό. Οι γηπεδούχοι πέρα από το γκολ έχασαν κλασικές φάσεις με τον Μπερνάρ, είχαν δοκάρι με τον Μαντσίνι αλλά πλήρωσαν και τα μεγάλα κενά στο κέντρο αλλά και το κακό παιχνίδι του Σένκεφελντ που αποβλήθηκε και με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 84′.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ των αρκετών απουσιών τα έδωσε όλα για το αποτέλεσμα και το πήρε με την (αναγκαστική) αλλαγή του Ολιβέιρα να αποδεικνύεται ωφέλιμη καθώς ο Μπράντον Τόμας όχι μόνο σκόραρε αλλά έκανε άνω-κάτω την άμυνα των Πράσινων, οι οποίοι μάλιστα προηγήθηκαν νωρίς στην αναμέτρηση (8′).

Μετά από βαθιά μπαλιά ο Σπόραρ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και πάτησε περιοχή αλλά σπρώχτηκε από τον Κεντζιόρα κι έχασε την ισορροπία του. Ο Σλοβένος πρόλαβε να γυρίσει για τον Μαντσίνι που πλάσαρε πριν τον κλείσει ο Νάσμπεργκ και πέτυχε το 1-0.

 

Το μουδιασμένο ξεκίνημα των Ασπρόμαυρων θα μπορούσε να στοιχίσει πολύ χειρότερα στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, η οποία προσπάθησε να αντιδράσει παρότι έχασε και τον Νέλσον Ολιβέιρα με τραυματισμό. Ο Δικέφαλος του Βορρά πάτησε στην περιοχή και μάλιστα άγγιξε την ισοφάριση στο 39′ με τον Τόμας να δοκιμάζει το σουτ και τον Μπρινιόλι να αποκρούει εντυπωσιακά.

Ο Παναθηναϊκός πάντως το άγγιξε το δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος τόσο με την κεφαλιά του Σπόραρ, όσο και με το πολύ ωραίο σουτ του Μπερνάρ που απομάκρυνε με εντυπωσιακή επέμβαση ο Κοτάρσκι.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας ήταν εντυπωσιακός και στη φάση του 54ου λεπτού όταν σταμάτησε σε τετ α τετ τον Σπόραρ. Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει πάντως τη μάχη του κέντρου και το έδειξε και στο 60ό λεπτό που έφτασε στην ισοφάριση.

Ο Φελίπε Σοάρες άνοιξε αριστερά στον Μπράντον Τόμας που έφυγε ταχύτατα στην περιοχή, ζάλισε τον Σένκεφελντ και σούταρε στην κλειστή γωνία του Μπρινιόλι με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα.

 

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αμέσως μετά το γκολ προσπάθησε να βρει το δεύτερο γκολ αλλά ο Μπερνάρ δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Κοτάρσκι που κατέβασε ρολά και ήταν εκ των κορυφαίων σε απόδοση για τους Ασπρόμαυρους.

Ο Σένκεφελντ στο 84ο λεπτό αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για το πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Τόμας (θα χάσει και το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη) με τους Ασπρόμαυρους πάντως να μη βρίσκουν καθαρή ευκαιρία με το αριθμητικό πλεονέκτημα στα εναπομείναντα δέκα λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις.

 

Αντίθετα, οι Πράσινοι που είχαν δοκάρι με σουτ του Μαντσίνι λίγα λεπτά νωρίτερα (80′) κοίταξαν να επιτεθούν με μεγάλη προσοχή και το μόνο που κατάφεραν ήταν με κεφαλιά του Μάγκνουσον στις καθυστερήσεις να απειλήσουν ελάχιστα την εστία του Κοτάρσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ 1-1

Σκόρερ: 9′ Μαντσίνι / 60′ Τόμας

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Πόουσον (ΑΓΓ)

Κόκκινη: 84′ Σένκεφελντ

Κίτρινες: Μαντσίνι, Ιωαννίδης / Α. Ζίβκοβιτς, Χουάνκαρ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Σάρλια, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ (86′ Μάγκνουσον), Τσέριν, Μαντσίνι (86′ Παλάσιος), Μπερνάρ (74′ Κλεϊνχέισλερ), Ιωαννίδης, Σπόραρ (61′ Ρούμπεν Πέρεθ)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Λύρατζης (81′ Βιεϊρίνια), Ράφα Σοάρες, Ντάντας (71′ Σβαμπ), Φιλίπε Σοάρες, Ελ Καντουρί (81′ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (28′ λ. τρ. Μπράντον)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς