17 C
Athens

Η EuroLeague έριξε στα μαλακά τον Γιαμπουσέλε και τους άλλους εμπλεκόμενους στα έκτροπα του Ρεάλ – Παρτιζάν!

Η EuroLeague αντιμετώπισε τα έκτροπα στη Μαδρίτη σαν... μια μέρα στο γραφείο και επέβαλε ποινές-χάδι στους παίκτες, αφήνοντας και αρκετούς εντελώς ατιμώρητους με αποτέλεσμα να ντροπιάζει το κύρος της διοργάνωσης και να δημιουργεί παράλογο δεδικασμένο

Μόνο ως… αστείες μπορούν να χαρακτηριστούν οι ποινές της EuroLeague για τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στο WiZink Center στο Game 2 της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Παρτιζάν.

Οι μπουνιές και οι φρικιαστικές εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου και παρότι ο πειθαρχικός κώδικας κάνει λόγο για αποκλεισμό ως και τεσσάρων ετών για χτύπημα όπως αυτό του Γιαμπουσέλε, η EuroLeague έκλεισε πλήρως μάτια και αυτιά και δυσφημείται ακόμα περισσότερο το κύρος της με ντροπιαστικές τιμωρίες.

 

Στον Γάλλο για παράδειγμα επιβλήθηκε ποινή πέντε αγώνων (!) κάτι που σημαίνει πως θα χάσει την υπόλοιπη σεζόν στη EuroLeague αν η Ρεάλ Μαδρίτης φτάσει στον τελικό, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα εκτίσει και του χρόνου.

Από την άλλη, οι Ντεκ και Λεσόρτ θα απουσιάσουν από το Game 3 στο Βελιγράδι, ενώ ο Πάντερ τόσο από το Game 3 όσο κι από το Game 4 (αν υπάρξει αλλιώς θα χάσει τον ημιτελικό): και παρότι τα video δείχνουν ξεκάθαρα ποιοι ενεπλάκησαν στον μεγάλο καυγά, η διοργανώτρια Αρχή άφησε αρκετούς ακόμα παίκτες εντελώς ατιμώρητους (π.χ. Μούσα, Έξουμ).

Έτσι, δημιουργείται ένα παράλογο δεδικασμένο όπου οποιοσδήποτε μπορεί να χτυπήσει σοβαρά τον άλλον (και να του προκαλέσει σοβαρή βλάβη) γνωρίζοντας πως θα φάει ως… πέντε αγωνιστικές!

Από τα ξημερώματα, ένας-ένας οι παίκτες και στελέχη των ομάδων με συγγνώμες και φιλικό κλίμα προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα αλλά φαίνεται πως σε μεγάλο βαθμό όλο αυτό έγινε προκειμένου να γλιτώσουν εξοντωτικές ποινές και τα κατάφεραν!

Αναλυτικά οι ποινές:

Συγκεκριμένα, τόσο στη Ρεάλ Μαδρίτης όσο και στην Παρτιζάν επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ για αντιαθλητική συμπεριφορά εκατέρωθεν.

Από εκεί και έπειτα, στον Γκέρσον Γιαμπουσέλε επιβλήθηκε η βαρύτερη ποινή που είναι πέντε αγωνιστικές μόλις (!) για τη φρικιαστική λαβή στον Έξουμ που επέφερε τον τραυματισμό του Αυστραλού.

Δύο αγωνιστικές επιβλήθηκαν στον Κέβιν Πάντερ (Παρτιζάν) ενώ από μία σε Γκάμπριελ Ντεκ (Ρεάλ Μαδρίτης) και Ματίας Λεσόρτ (Παρτιζάν).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς