23.3 C
Athens

Αντετοκούνμπο: Ο αποκλεισμός δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία

«Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια ήταν αποτυχημένα;», αναρωτήθηκε ο Γιάννης μετά τον αποκλεισμό από τους Χιτ

Ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένος εμφανίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τους Χιτ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν αποκλεισμός αποτελεί αποτυχία για τους Μπακς, ο Greek Freak φάνηκε να χάνει για λίγο την ψυχραιμία του, ωστόσο επέμεινε στην άποψή του πως στον αθλητισμό δεν υπάρχει αποτυχία, απλώς βήματα που κάποια στιγμή οδηγούν στην επιτυχία.

«Με ρώτησες το ίδιο και πέρυσι. Παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο στην δουλειά σου; Όχι, οπότε, κάθε χρονιά σου σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις για έναν στόχο: για να πάρεις προαγωγή, ώστε να φροντίσεις την οικογένειά σου, τους γονείς σου. Δε θέλω να το κάνω προσωπικό. Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία.

Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια ήταν αποτυχημένα; Είναι λάθος ερώτηση.

Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές καταφέρνεις να είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος άλλος. Τόσο απλά.

Θέλουμε να επιστρέψουμε την επόμενη χρονιά, να μην παίξουμε 10 μέρες συνεχόμενες κακό μπάσκετ και ελπίζω να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε 50 χρόνια χρόνια να κατακτήσουμε πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι. Ήταν 50 χρόνια αποτυχίας; Όχι, απλώς ήταν βήματα προς αυτό. Κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα, ελπίζω να κερδίσουμε άλλο ένα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς